test

Koprivica: Vlada Crne Gore odbila ponudu za preradu zaplijenjenih cigareta i njihov otkup

Standard

20/09/2024

17:01

Potpredsjednik Vlade kazao da je ponudu uputila strana firma povezana s organizovanim kriminalnim grupama.

Vlada Crne Gore odbila je ponudu za preradu zaplijenjenih cigareta i njihov otkup, uz obećanje finansijske koristi za državni budžet, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, Momo Koprivica.

On je kako je saopšteno iz Vlade, obavijestio javnost o pokušaju nezakonite ponude koji je upućen Vladi od strane firme povezanom s organizovanim kriminalnim grupama (OKG), putem advokata stranog državljanina.

Koprivica je istakao da je Vlada Crne Gore ovu ponudu odbila i odmah procesuirala nadležnim pravosudnim organima.

“Ovakve ponude su neprihvatljive jer su potpuno u suprotnosti sa zakonima naše države. Borba protiv korupcije i nezakonitih aktivnosti prioritet je 44. Vlade Crne Gore, i svima koji misle da mogu manipulisati državom poručujemo da ovo nije Vlada koja će im to dozvoliti”, izjavio je Koprivica.

Naglasio je da su svi slični prijedlozi, bez osnova u zakonima Crne Gore, unaprijed osuđeni na propast.

Pravni postupak je, kako je rečeno, već pokrenut, a relevantni dokazi su dostavljeni tužilaštvu, Agenciji za sprečavanje korupcije i nadležnim bezbjednosnim organima.

“Integritet i etičnost, kao i dužnost prema građanima, zahtijevaju odlučan odgovor na svaki pokušaj kršenja zakona. Ovakve aktivnosti krše zakon o akcizama, pravila intelektualne svojine, carinske i krivične propise, kao i antikorupcijske zakone”, rekao je Koprivica.

Koprivica je kazao da Vlada Crne Gore nema tolerancije prema kriminalnim pokušajima i da će svi dobiti odlučan odgovor.

“Crna Gora nije Alajbegova slama”, dodao je.

Ovaj slučaj, kako navodi Koprivica, pokazuje koliko su organizovane kriminalne grupe spremne da se bore za svoje interese, naviknute na dosluhe i bezakonje iz ranijih vremena. Vlada ostaje dosljedna sprovođenju strategije beskompromisne borbe protiv korupcije, koja obuhvata ozbiljno tretiranje svih kriminalnih prijetnji.

Koprivica je zaključio da ovakvi procesi, osim što imaju pravni ishod, služe i kao podsjetnik javnosti o važnosti prijavljivanja svakog djela povezanog sa korupcijom, jer je ona najveća prijetnja temeljnim principima prava i ekonomije svake zemlje.

Izvor (naslovna fotografija):

Momo Koprivica, foto: Skupština CG

Ostavite komentar

Komentari (0)