test

Marković: Mi sa našim rukovodstvom imamo naš, a DPS svoj put

Standard

24/06/2024

12:00

Nisam se razišao sa DPS-om nego sam sa snažnim osjećanjem izašao iz partije kojoj sam pripadao 40 godina. Mi imamo naš, a DPS sa novim rukovodstvom svoj put, poručio je predsjednik nove partije Stranke evropskog puta SEP Duško Marković.

“Prisjećam se dana kada smo u Crnoj Gori obezbijedili mir i stabilnost kada se u našem okruženju ratovalo i ginulo. Obezbijedili smo tada i sigurnost i smještaj za sve koji su našli utočište u našoj zemlji. Crnu Goru smo okrenuli putem obnove nezavisnosti i taj san ostvarili 2006. U tom procesu sam aktivno učestvovao. Okrenuli smo kasnije Crnu Goru ka EU”, kazao je Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja SEP-a.

On je rekao da je kao član DPS-a, funkcioner i nosilac najodgovornijih državnih poslova učestvovao u tom procesu.

“Postali smo članica NATO-a. Ova moja odluka nije odgovor na ono što je DPS danas većnasa vizija Rne Gore u budućnosti. Ovo je nova politička priča. Želimo Crnoj Gori da damo priliku da se ona oporavi u svakom smislu. Želimo konkretnu i odgovornu politiku. Mi imamo svoj, a DPS sa novim rukovodstvom svoj put”, naglasio je on.

Dodao je da će ako im građani budu vjerovali biti parlamentarna stranka.

“Ako to budemo sarađivaćemo sa svima koji Crnu Goru vide kao zemlju stabilnosti i sigurnosti, a razlike nas vode ka napretku. Zvog toga sam danas ovdje a ne u DPS-u”, rekao je Marković.

Podsjetio je da je sa bivšim predsjednikom i nekadašnjim premijerom Milom Ðukanovićem sarađivao 30 godina.

“Ja držim do tih odnosa. Sa njim se nisam vidio neko vrijeme, nijesu postojali razlozi za to. U svakom slučaju drugačiji pogled imamo na trenutna dešavanja”, kazao je Marković.

Naveo je da je DPS za njega veliko iskustvo, ali da je pravio greške i propuste.

“DPS je pravio greške i propuste, ali je zbog toga DPS otišao u opoziciju. DPS je za mene veliko iskustvo. Dakle, DPS se bavio strateškim stvarima. Uređivali smo kuću, a dvorište smo zaboravili. Nismo radili na tome da nam prilaz kući bude bolji”, objasnio je Marković.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: STANDARD

Ostavite komentar

Komentari (0)