test

Mašković: Današnjim postupanjem ozvaničen početak kraja vlasti u Glavnom gradu

Standard

15/05/2024

22:07

Puštanje neprimjerenog sadržaja na video platformama Glavnog grada je prvorazredni skandal - ocijenio je šef Kluba odbornika SD-LP u Glavnom gradu Miloš Mašković, gostujući na TV E.



Kako kaže – nije vjerovao da će se kao odbornik baviti eksplicitnim snimcima.

“Očekujemo da mora postojati odgovornost za nešto ovako. Ako su srednjoškolci spremni da ovako upadnu u sistem – onda smo mi u ozbiljnom problemu”, kazao je Mašković, u emisiji “Na kraju dana”.

Sagovornik TV E kaže da je ova situacija otvorila novo pitanje: ako se tako banalna stvar ne može zaštititi – šta se radi sa podacima građana?

“Treba da pustimo pravosudne organe da rade svoj posao, ali mora postojati odgovornost unutar sistem. Možete misliti koliko je maloljetnih lica ili turista prošlo i vidjelo taj sadržaj”, kaže Mašković.

Komentarišući to što je Pokret za Podgoricu bojkotovao današnju sjednicu Skupštine Glavnog grada – šef Odborničkog kluba SD-LP kaže da smatra da je ovo početak kraja vlasti u Glavnom gradu.

Mašković ne vjeruje da može doći do dogovora između PES-a i Pokreta za Podgoricu te da vjeruje da će se sve završiti prijevremenim izborima. Kako kaže – Pokret za Podgoricu želi dio funkcija, ali PES nije spreman da ih se odrekne.

“Mislim da su građani dosta toga vidjeli i da im je jasno da se Podgorica ne razvija intenzitetom kojim se razvijala do juče”, kazao je Mašković – dodajući da na sjednicama iza zatvorenih vrata – kakav je bio i jutrošnji Kolegijum – vlada veoma neugodna atmosfera.

Sagovornik TV E komentarisao je i to što rukovodstvo Glavnog grada ćuti na poziv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić da Podgorica podrži Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici. Kako Mašković objašnjava – i sam je više puta pozivao gradonačelnicu Podgorice Oliveru Injac I predsjedniku Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić-Bojović da to učine.

“Mislim da nikako ne bismo smjeli da u 21. vijeku imamo dilemu u vezi sa civilizacijskim pitanjima”, kaže Mašković.

Vjeruje da će se ovakvo postupanje odnosno ćutanje Podgorice negativno odraziti na odnose dva grada.

“Mislim da se to može negativno odraziti na odnos dva grada. Trebalo bi da imamo poseban senzibilitet kad je riječ o ovakvim pitanjima. To Vam jasno govori ko kolo vodi u Glavnom gradu. Sarajevu šaljemo poruku da nazadujemo, da još postavljamo pitanja o cicilizacijskim temama i da su na vlasti ljudi koji ne misle dobro nijednom gradu”, kaže Mašković.

Izvor: TV E
Izvor (naslovna fotografija):

Miloš Mašković

Ostavite komentar

Komentari (0)