test

Medojević odgovorio Upravi policije: Ovakvu vas treba ugasiti, razoreni ste korupcijom

Standard

27/09/2024

16:50

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević reagovao je na saopštenje policije koje je uslijedilo nakon objave njegovog Facebook statusa.

“Poprilično sam siguran da iza ovog tragikomičnog diletantskog saopštenja UP ne stoji Boris Bogdanovic jer on dobro zna da ja ne iznosim neprovjerene informacije i da imam dosta dobro pozicioniranih izvora iz bezbjednosnog sektora”, navodi Medojević.

U politici je, kako kaže, tajming je sve a posebno u kampanji, a posebno par dana prije izbora.

“Priča UP koju i dalje vode provjereni kadrovi Mila Đukanovića, Duška Markoviža i Veljović dr Veselina da je Lakčevic kupovao lične karte za neke izbore u proslosti može da prođe samo kod onih sa IQ 86”, poručuje Medojević.

Isto kao, dodaje, “što ste objavili da je veoma komplikovani teroristički napad specijalnom ekslozivnom napravom na Cetinju izveo jedan čovjek.”

UP je, tvrdi Medojević, razorena korupcijom i negativnom kadrovskom selekcijom i to se, tvrdi, sa kadrovima iz prethodnog režima ne može reformisati. “Neophodna je radikalna reforma. Od temelja do krova”, kaže Medojević.

Opet su, kao i u vrijeme DPS, zloupotrebili službu i stavili se u funkciju kampanje vlasti, poručuje Medojević policiji.

“Uhapsili ste čovjeka sa liste Jelene Borovinić Bojović, a nijeste hapsili Milojka Spajića za teška krivična djela po prijava koje se kisjele u SDT. Nijeste hapsili nikoga ko je uzimao milione za davanje azila ruskim kriminalcima. Nijeste uhapsili Odovića koji je lično uzimao reket od investitora da bi im dao dozvole. Nijeste uhapsili nikoga za šverc cigareta iz maja 2021., kupovinu trajekata po naduvanim cijenama, za prodaju uglja preko povezanih paravan firmi, za kupovinu Željezare bez procjene i studije opravdanosti.

Jednostavno, nijeste u stanju da uhapsite nikoga iza koga stoji izvršna vlast. To je naslijeđena kultura poltronstva i poslusništva prema svim vlastima i tu nema popravki.

Ovakvu UP treba ugasiti kao i ANB i praviti novu policiju od početka, sa čistim, poštenim, profesionalnim patriotama koji će služiti državi Crnoj Gori, Ustavu i zakonima, a ne partijama i pojedincima”, zaključuje Medojević.

Ostavite komentar

Komentari (0)