test

Mihailović: Ako ne budemo imali predstavnika na konferenciji Vojnog komiteta EU – Krapović će obrukati CG

Standard

11/10/2024

22:15

Ako zbog Krapovića budemo imali ovu situaciju, praznu stolicu na konferenciji vojnog komiteta EU i NATO-a, biće ipak da je situacija drugačija, te da onda Krapović bruka državu čiji je ministar - kazao je u emisiji Na kraju dana, na Televiziji E, glavni i odgovorni urednik ETV portala, Duško Mihailović.

Očigledno nije došlo do konsenzusa za smjenu  načelnika Generalštaba, generala Lazarević, kaže Mihailović, na sjednici Savjeta za bezbjednost i odbranu, jer je ista i prekinuta.

Navodno je, prema mišljenju Mihalovića, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tražio da se ukine zabrana generalu Lazareviću odlaska na konferenciju vojnog komiteta EU i jednog tijela NATO-a, a, dodaje Mihailović, ministar odbrane Dragan Krapović je to odbio, te će, kako kaže, i tu biti presedan i prazna crnogorska stolica. 

,,I onda kad Krapović kaže da general bruka Vojsku, ako zbog Krapovića budemo imali ovu situaciju, biće ipak da je situacija drugačija, da Krapović bruka državu čiji je ministar. I to ministar iz partije, čiji je predsjednik dio, da je nazovemo crne trojke, kojoj je zabranjen ulazak u jednu od država Evropske unije, i NATO partneru, i ne samo ulazak, nego i prelet, onda ponašanje ministra iz ove partije ne iznenađuje, daje nam pravo da razmišljamo u pravcu da to nije slučajno, da nije u pitanju neznanje, nego jedna opasna namjera”, rekao je Mihailović.

SDT je podiglo  optužnicu protiv bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i visokog policijskog službenika Zorana Lazovića, a takođe je predloženo da im se produži pritvor, u ovom slučaju, podsjeća Mihailović, nije jasno po kom osnovu mu je određen pritvor.

Mnogo je nelogičnosti u optužnici, ističe Mihailović, mnogo stvari koje ne piju vodu kako kaže, pomjeranja time line-a, već je, cijeni on, riječ o političkom procesu, odmazdi i osveti.

,,Advokat Anto Nobilo je objasnio najbolje to, odluka Višeg suda za produženje pritvora je obrazložena na nekih osamdeset ili sto stranica, nešto potpuno nevjerovatno. I na to je ukazao advokat Nobilo, koji je rekao da su to rutinska dokumenta, koja imaju u principu pet, šest strana, a da kad sudije pribjegavaju tolikim opisima, da nešto definitivno nije u redu, da nešto ne štima, i da pokušava da se prikrije. Čini mi se da razloga za produženja u pritvora nema, doduše nije ih bilo ni ranije, vidjećemo kako će se ta situacija odigrati” , zaključio je Mihailović.

Izvor (naslovna fotografija):

Duško Mihailović

Ostavite komentar

Komentari (0)