test

Milanković: Podgorica kao primjer odgovornog korišćenja javnih resursa

Standard

19/09/2024

18:03

Želimo da Podgorica postane uzor i regionalni primjer odgovornog korišćenja javnih resursa, poručila je Jelena Milanković, kandidatkinja za odbornicu na listi Evropa sad - Demokrate - Još Jače - prof. dr Saša Mujović.

„Naša misija je da eliminacijom svih neefikasnosti u upravljanju i snižavanjem rashoda na minimum, kroz sprovođenje kontrola unutar sistema Glavnog grada, doprinosimo boljem kvalitetu života svih građana“, ističe Milanković.

Svjesni značaja dostupnosti sredstava, neće, kaže, propustiti priliku da dobiju i planski utroše sva sredstva iz međunarodnih fondova.

“Naš plan za optimizaciju poslovanja i smanjenje troškova u gradskim preduzećima je jasan. Osnovaćemo holding kompaniju koja će objediniti brojne gradske firme, omogućavajući zajedničke sektore i službe. Ovaj model poslovanja, uporediv sa sličnim pristupima u glavnim gradovima EU, pojednostaviće tokove operacija, unaprediće poslovne procese i eliminisaće nepotrebne resurse”, kazala je ona.

Poručuje da je njihova vizija uključuje postizanje veće efikasnosti i bolje kontrole upravljanja, uz usaglašavanje strategija poslovnog razvoja sa dugoročnom vizijom grada.

“Kroz projekat “Novac iz Evrope u korist građana”, posvećujemo se izradi projektnih predloga za aplikaciju na programe projektnog finansiranja od strane EU i drugih relevantnih organizacija kao što su UNESCO i Horizont Europa. Planiraćemo razvojni budžet Glavnog grada sa fokusom na održivost, razvojnu orijentaciju i programski pristup, uz oslonac na učinak i postignuća gradskih službi i preduzeća”, navela je ona.

Jedna od ključnih inicijativa, kako je kazala, biće jačanje javnih poziva za popunu mjesta u upravnim odborima gradskih preduzeća i javnih ustanova, s ciljem postizanja meritokratskog upravljanja.

„U ovom trenutku, s pažnjom pratimo kampanju naših političkih protivnika, koji su, zbog ličnih interesa i dogovora sa DPS-om, odlučili da sruše vlast u Podgorici i uspore realizaciju naših razvojnih planova. Njihovo trenutno javno djelovanje zasniva se na otvorenom prisvajanju naših uspjeha i predstavljaju tuđih ideja kao da su njihove. Građani Podgorice to vide i znaju“, ističe Milanković.

Navodi da se “od demagoga, populista i neradnika ne može očekivati ništa drugo nego da se okite tuđim perjem, plagiraju tuđe ideje i prisvoje uspjehe koje smo postigli naše kolege i mi”.

“Opšte je poznato da cjelokupan svoj program GP URA zasniva na idejama i inicijativama od kojih su mnoge već započete i u fazi realizacije! Građani i Podgorice i Crne Gore odlučno znaju ko je najviše i najbolje radio u njihovom i teresu i ko će, ubuduće, raditi još jače! Plagijatore i manipulatore, prisvajaju tuđe zasluge, poslaćemo na političku marginu! Podgorica zaslužuje najbolju upravu – uz našu predanost, to ćemo i ostvariti!“, zaključila je Milanković.

Izvor (naslovna fotografija):

PES

Ostavite komentar

Komentari (0)