test

MUP formirao Komisiju za provjeru biračkih spiskova povodom izbora u Andrijevici i Budvi

Standard

03/04/2024

13:46

Imajući u vidu veliko interesovanje javnosti za izborni proces povodom predstojećih izbora za odbornike u opštinama Andrijevica i Budva, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, na prijedlog ministra Danila Šaranovića, obrazovalo komisiju za provjeru biračkih spiskova u tim opštinama, saopšteno je iz tog resora.

“Komisija ima zadatak da provjeri sve procedure koje se odnose na sređivanje baze podataka i registara koji su uvezani sa zbirkom podataka biračkog spiska radi obezbjeđenja njihove međusobne usklađenosti i tačnosti, kao i sređivanje same zbirke podataka.” saopšteno je iz MUPa.

U skladu sa zakonskim ovlašćenjima Ministarstvo unutrašnjih poslova već vrši svakodnevne terenske provjere svih promjena prebivališta kako bi se osigurala relevantnost izbornog procesa.

“Cijeneći ulogu svih aktivnih subjekata u sprovođenju izbornog procesa, te polazeći od toga da je imperativ Ministarstva blagovremen, proaktivan i u skladu sa zakonima transparentan rad, predloženo je formiranje timova u cilju praćenja ažurnosti i tačnosti biračkog spiska od dana raspisivanja izbora za odbornike u opštinama Andrijevica i Budva do dana proglašenja konačnih rezultata. Zadatak timova je praćenje, usmjeravanje i organizacija realizacije obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova koje proizilaze iz izbornih zakona, za vrijeme trajanja izbornog procesa.”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao organ nadležan za vođenje biračkog spiska, vodi birački spisak u skladu sa izbornim zakonima koji su u skladu sa Ustavom Crne Gore.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)