test

PAKLENI PLAN JOVANOVIĆA: Usitnjavanje liste ”Za budućnost Budve” – sa odbornicima DNP-a i SNP-a u zagrljaj Demokrata za ostanak na vlasti u BUDVI

I. Đoković

31/05/2024

08:26

Napetosti koje su vladale pred izbore u Budvi nastavljene su i nakon završenog izbornog procesa. Ovih dana prema saznanjima portala Standard vlada pravi mali ''rat'' između dojučerašnjih partijskih saboraca liste ''Budva naš grad'' i liste ''Za budućnost Budve'' koja na svaki način pokušava da ostane dio vlasti u tom gradu uprkos otvorenim porukama Nikole Jovanovića koji je i juče javno saopštio da sa njima neće imati bilo kakvu saradnju.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard nosilac liste ”Budva naš grad” već je osmislio i počeo da sprovodi plan kako bi formirao većinu u tom gradu.

Plan je prema saznanjima da se usitni koalicija okupljena oko Nove srpske demokrtije Andrije Mandića, što je i počelo jer je SNP već odlučio da odvoji svoj klub sa te liste. Isto se očekuje i od DNP-a i PZP-a pa bi tako prema planu Jovanovića ta lista koju predvodi Mladen Mikijelj ostala sa svega četiri od devet odborničkih mandata.

Ovakav scenario bi otvorio Jovanoviću put da formira vlast u Budvi bez NSD-a i DPS-a, jer bi u konačnom zajedno sa Demokratama i ovih pet ”odbjeglih” odbornika sa liste ”Za budućnost Budve ” imao dovoljan broj odbornika za formiranje vlasti.

Drugi scenario koji se nazire, ukoliko plan Jovanovića sa ustinjavanjem liste ”Za budućnost Budve” ne bi uspio je da odugovlači dogovor oko formiranja vlasti do zakonskih rokova ( septembar-oktobar) i da za to vrijeme pridobije kadrove NSD-a za svoju listu i onda krene u nove izbore, gdje bi dobio dodatni broj mandata i na taj način vjerovatno sa Demokratama formirao vlast.

Jednostavno rečeno Jovanović je na sve spreman samo da izbjegne koaliranje sa bivšim partijskim saobrocima iz NSD-a.

No, da se NSD neće predati bez borbe pokazuje i jučerašnje obraćanje Jovanovića koji tvrdi da NSD zastrašuje predstavnike političkih partija sve po cijenu da oni ostanu u vlasti.

“Atmosfera nakon održanih izbora u Budvi eskalirala je do mjere da bezbjednosno interesantna lica i lica sa kriminalnim dosijeima koja su involvirana u redove Nove srpske demokratije, pokušavaju da uspostave vlast po njihovoj mjeri i da upravljaju političkim procesima. Ovih dana vrše se zastrašivanja i prisiljavanja pojedinaca sa izbornih lista i predstavnika političkih subjekata da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa našom izbornom listom. Na taj način od strane organizovanog kriminala vrši se uticaj na političke procese i pojedince kako bi se na nasilan način formirala vlast oko nosioca liste NSD Mladena Mikijelja”, naveo je Jovanović.

“Do koje mjere je bezbjednosna situacija narušena najbolje dokazuje činjenica da lica iz izbornog štaba NSD potežu i repetiraju pištolje na javnom mjestu na naše predstavnike i otvoreno prijete najavljujući napade. Sve ovo je poznato nadležnim organima koji su preduzeli mjere saslušanja i prikupljanja informacija i to se pokazalo nedovoljnim. Izborni period protekao je u istoj atmosferi gdje su ova lica imala aktivnu ulogu i vršila zastrašivanja birača, kupovinu glasova i uticala su na izborni proces. Zbog svega toga je meni lično, kao i drugim predstavnicima liste i našim aktivistima, unazad nekoliko mjeseci, ugrožena bezbjednost i krajnje je vrijeme da nadležne državne institucije reaguje i eliminišu štetni uticaj kriminalnih grupa”, tvrdi Jovanović.

No, u samom NSD-u prema saznanjima portala Standard vladaju veliki problemi jer uloženi novac nije isporučio očekivan rezultat. Kako kaže izvor Stadnarda iz Budve na snazi je pravi progon bivših članova DF-a koje šefovi pitaju gdje su otišle pare i traže odgovorne za po njih loš izborni rezultat.

Kako kaže izvor Standard u gradu je pravi cirkus gdje se u lokalim ovih dana svakodnevno mogu vidjeti verbalni obračuni bivših člnova DF-a na očigled prisutnih, te da se samo još ne vuku za uši.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)