test

PES Podgorica: Podnosimo ostavke na sve funkcije u Pokretu

Standard

29/02/2024

10:57

Onemogućeno nam je da kroz organe pokreta utičemo na donošenje odluka, a posebno na svakodnevna odstupanja od principa i ciljeva oko kojih smo se i okupili, zbog čega dajemo ostavke na sve funkcije u PES-u, poručili su članovi podgoričkog Odbora Pokreta Evropa Sad (PES).

Pokret Evropa Sad,kako podsjećaju, predstavio se crnogorskoj političkoj sceni na lokalnim izborima u Podgorici u oktobru 2022. godine.

“Uz ogromno zalaganje svih članova podgoričkog Odbora, odbornička lista na čelu sa Jakovom Milatovićem dobila je puno povjerenje građana da realizuje viziju boljeg upravljanja našim Glavnim gradom sa skoro 22 hiljade osvojenih glasova. Naš odličan izborni rezultat,uz saradnju sa ostalim konstituentima vlasti, omogućio je smjenu DPS-a, nakon tri decenije lošeg upravljanja Podgoricom”, naveli su članovi podgoričkog PES-a u saopštenju za medije.

Međutim, kažu da njihovo zalaganje i doprinos, od “strane rukovodstva Pokreta nije uvaženo”.

“Ignorisan je naš predlog liste kandidata za parlamentarne izbore. Finale je nedavna odluka rukovodstva da raspusti podgorički Odbor, bez ikakvog obavještenja, razgovora ili konsultacija. Na ovaj način onemogućeno nam je da kroz organe pokreta utičemo na donošenje odluka, a posebno na svakodnevna odstupanja od principa i ciljeva oko kojih smo se i okupili, zbog čega dajemo ostavke na sve funkcije u Pokretu Evropa Sad”, naglasili su oni.

Njihove aktivnosti, kako kaću, biće u skladu sa Programom koji smo predočili građanima i za čiju ćemo se realizaciju snažno zalagati.

“Bićemo usmjereni na dodatno osnaživanje saradnje sa našim koalicionim parterima i sada već bivšim kolegama iz PES-a, kako bismo učvrstili postojeću izvršnu vlast u Glavnom gradu
i doprinijeli boljoj realizaciji datih izbornih obećanja. Spriječićemo dalje urušavanje naslijeđenog sistema, distancirajući se od loših praksi Demokratske partije socijalista”, poručuju članovi podgoričkog PES-a.

Izvor (naslovna fotografija):

Pokret Evropa sad

Ostavite komentar

Komentari (2)

Mnenk

29 Feb. at 16:15

U zemlji čuda kakva je naša, a pogotovu od 30.08.2020.godine, sva poharana i ponižena od Srba,posrbica i SPC, ne zna se božijega kraja. Naime, raspada se PES, pokret koji je najstrašnije prevario ovaj jadni narod i niko još ne pominje skraćenje mandata skupštini i nove parlamentarne izbore. Molim Vas da mi kažete od koga to zavisi i u kakvoj smo zabludi mi obični građani privrženi svojoj državi Crnoj Gori. PES više ne postoji, ima li ko da im to saopšti.

o

29 Feb. at 13:24

Ajte vi fino iz tih fotelja pa se svadjajte u p[rostorijama vase bivse partijice. A kako ste obavljali svoj posao vidi se i po danasnjoj PG koja je u sveopstem haosu. Samo povedite i ostale eksperte sa sobom.