test

Popović: Usvajanjem IBAR zakona pokazali da su nam građani na prvom mjestu

Standard

19/06/2024

15:41

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović kazala je da je usvajanje svih zakona potrebnih za IBAR svi učesnici u tom procesu dokazali da da im je interes građana Crne Gore na prvom mjestu.

“Danas smo usvojili sve zakone potrebne za dobijanje IBAR-a. Ovo je značajan trenutak za našu državu, jer smo zajedničkim trudom ispunili sve neophodne uslove i postavili temelje za dalji napredak na evropskom putu”, navela je Popović.

Istakla je da postignuća predstavljaju korak bliže ka ostvarenju naših strateških ciljeva integracije u Evropsku uniju, što će, kako je navela, donijeti brojne benefite za građane, uključujući ekonomski rast, bolju infrastrukturu i jačanje vladavine prava.

Poručila je i da je kao potpredsjednica Skupštine Crne Gore ponosna na visok nivo odgovornosti i saradnje koji su pokazali svi učesnici u tom procesu.

“Dokazali smo da nam je interes građana Crne Gore na prvom mjestu. Zahvaljujući konstruktivnom dijalogu i zajedničkom radu svih političkih aktera, uspjeli smo da prevaziđemo razlike i fokusiramo se na ono što je najvažnije – dobrobit naše zemlje i naših građana”, kazala je Popović.

Očekuje dobijanje pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila.

“Ovo će biti potvrda da smo na pravom putu i dodatni podstrek za nastavak reformi koje će osigurati bolju budućnost za sve nas. Nastavljamo raditi posvećeno i predano, kako bismo ostvarili sve postavljene ciljeve i omogućili Crnoj Gori da zauzme svoje zasluženo mjesto među evropskim državama”, zaključuje Popović.

Izvor (naslovna fotografija):

Zdenka Popović

Ostavite komentar

Komentari (0)