test

Radulović: Pozdravljamo stav Vlade da se pitanje državljanstva uređuje u skladu s Ustavom

Standard

01/07/2024

19:49

Udruženje pravnika Crne Gore, pozdravlja javno saopštene stavove vezane oko demantija Vlade u vezi sa najavama ustavnih promjena i izmjena sistemskog zakona kojim se uređuje pitanje crnogorskog državljanstva, saopštio je predsjednik Udruženja pravnika Branislav Radulović.

“Kompletnost predmetne materije i nepostojanje neophodne stručne i uporedno-pravne analize nalaže da se akteri političkog i javnog života suzdrže od tretiranja ovog pitanja na način koji izaziva konfuziju i devastaciju ozbiljnog i odgovornog pristupa”, navodi se u saopštenju Udruženja pravnika CG.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Udruženja pravnika Branislav Radulović, ponavlja se već iskazani stav da ranije ponuđena “rješenja” nijesu ustavno prihvatljiva, a stav da se “bilateralnim sporazumom planira izmjena Ustava” nonses koji ne zavrjeđuje ozbiljniji komentar.

Podsjećamo, premijer Milojko Spajić danas je u odgovoru na poslaničko pitanje Ivana Vukovića (DPS) rekao da nije „izašao sa predlogom o izmjeni Zakona o državljanstvu“ već je “na konferenciji za medije koja je bila posvećena potpuno drugoj temi, na novinarsko pitanje u najkraćem iznio svoj stav o ovom pitanju”. On je kazao da Vlada ne radi na izmjeni Zakona o crnogorskom državljanstvu te da partija kojoj pripada, kao dio parlamentarne većine nikada neće podržati nijedno rješenje suprotno Ustavu.

Ostavite komentar

Komentari (0)