test

Ruge: Za jačanje kredibilnosti članstva u Alijansi veoma važno popunjavanje mjesta ambasadora Crne Gore pri NATO

Standard

13/09/2024

12:36

Za jačanje kredibilnosti članstva zemlje u Alijansi veoma je važno popunjavanje mjesta ambasadora Crne Gore pri NATO- u, kazao je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a Boris Ruge u razgovoru sa crnogorskim predsjednikom Jakovom Milatovićem.



Milatović je kazao da je jačanje kredibilnosti Crne Gore kao članice Alijanse jedan od spoljnopolitičkih prioriteta države.

“Crna Gora je pouzdana i kredibilna članica NATO-a koja svojim djelovanjem potvrđuje posvećenost ispunjavanju svih obaveza. Nastavićemo da u svakom pogledu doprinosimo jačanju jedinstva Alijanse”, poručio je Milatović.

Istakao je da je posjeta Rugea još jedna potvrda posvećenosti Alijanse Zapadnom Balkanu kao regionu od strateškog značaja, i da je rat u Ukrajini potvrdio važnost koju NATO ima u smislu obezbjeđivanja šire globalne bezbjednosti.

“Intenziviranje političkog dijaloga između saveznika, jedinstvo i solidarnost sa partnerima i među državama članicama, kao i odluke koje smo donijeli u kontekstu jačanja vojnog prisustva na istoku, povećanja izdvajanja za odbranu i pružanja podrške kroz NATO okvire, pokazali su snagu Alijanse”, saopštio je Milatović.

Ruge je kazao da je za jačanje kredibilnosti članstva zemlje u Alijansi veoma važno popunjavanje mjesta ambasadora Crne Gore pri NATO- u, kako bi država bila predstavljena na najbolji mogući način.

Milatović je  u tom kontekstu istakao da je na tome insistirao od početka mandata nove Vlade i iskazao očekivanje da će ona u najskorijem roku uputiti prijedlog kandidata za tu poziciju.

Ostavite komentar

Komentari (0)