test

Sekulović: Ako poslanici ne smijene Milovića, to je udarac za Spajića

Standard

12/06/2024

10:51

Aktuelni ministar pravde Andrej Milović biće najvjerovatnije smijenjen u parlamentu, smatra politički analitičar i bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

“Nisam siguran da će brzo doći do njegovog razješenja. Tu postoje i oprečna mišljenja kod pravnika. Njegovo razješenje će najvjerovatnije odraditi politički akteri koji zagovaraju da se rekonstrukcija Vlade dogodi što je brže moguće, tako da će vrlo vjerovatno doći do proceduralnog momenta u parlamentu”, kazao je Sekulović ui emisiji “Link” na Radiju Crne Gore.

Prema Sekulovićevim riječima, ukoliko razješenje Milovića ne prođe u parlamentu, to bi bio veliki udarac za premijera.

“To bi značilo da slobodno može da podnese ostavku. Vanredni izbori bi u tom slučaju bili na pomolu”, dodao je Sekulović. 

Sekulović je kazao da je potez premijera Milojka Spajića za razrješenje bi logičan, s obzirom na način kako se Milović obratio javnosti na konferenciji.

“Iznio je optužbe i teške kvalifikacije i rekao je da je to početak njegove borbe ili osvete. Spajić je bio prinuđen da reaguje. Adekvatna komunikacija između njih dvojice nije postojala, bila je tu i medijska izolacija u određenom periodu, pa se moglo vidjeti da Spajić na Milovića ne može da računa. Meni politička scena liči na sportski događaj, ali paralelno se igra fudbal, košarka i odbojka. Tu je mnogo konfuzije i zbrke i teško je pohvatati logički niz i slijed događaja”, kazao je Sekulović. 

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Sekulović ne isključuje mogućnost da partija šefa parlamenta Andrije Mandića Nova srpska demokratija (NSD) bude dio izvršne vlasti. 

“Ne isključujem mogućnost i da Milan Knežević ne bude dio vlasti. On i Mandić su koordinisani i igraju igru “dobar policajac-loš policajac”. Knežević sigurno želi da zadrži svoju političku priču koja ima svoje birače i svoju publiku. Ulaskom u Vladu, Knežević snosi odgovornost za sve negativne posljedice. Onda ne bi mogao da politički da nastupa”, konstatovao je Sekulović.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

Sergej Sekulović

Ostavite komentar

Komentari (0)