test

Smolović zbog vrijeđanja odbornika kažnjen 100 eura, najavio žalbu

Standard

02/06/2024

16:49

Sud za prekršaje u Bijelom Polju novčano je kaznio predsjednika Opštine Petra Smolovića. Smolović je, kako se navodi u presudi od 28. oktobra prošle godine, tokom sjednice Skupštine opštine Bijelo Polje, tadašnjeg odbornika Pokreta Evropa sad, a sadašnjeg državnog sekretara ministarstva poljoprivrede Andriju Delića, vrijeđao i nazvao proruskim i prosrpskim plaćenikom.



Do incidenta u sali lokalnog parlamenta je došlo kada je Delić kazao da je bjelopoljsko komunalno preduzeće fakturisalo znatno manje račune nego što je predviđeno – za odvoz smeća privatnoj firmi Vojislava Smolovića, brata predsjednika Opštine.

Smoloviću je sutkinja Andrijana Bulatović odredila novčanu kaznu od 100 eura te kao i da plati još 30 eura sudskih troškova, uz obrazloženje da ima pravo žalbe na presudu.

Smolović: Žaliću se na presudu

Predsjednik Opštine Petar Smolović saopštio je za Pobjedu da će se žaliti na presudu.

“Ići ću ako treba do Strazbura, iz čistog principa. Ovo je klasični primjer staljinističke zabrane govora. Posebno u političkoj debati u toku skupštinske rasprave. Pravo govora u parlamentu zagarantovano je Ustavom, poslovnikom I svim međunarodnim konvencijama. I mislim da u Crnoj Gori niko od 1948. godine poslije IB revolucije nije osuđen za mišljenje iznijeto u parlamentu”, zaključio je Smolović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Petar Smolović

Ostavite komentar

Komentari (0)