test

Vuksanović o otkazanom susretu Anušića i Krapovića: Dobar duh odnosa između Zagreba i Podgorice više ne postoji

Standard

14/01/2024

09:00

Sastanak s crnogorskim ministrom odbrane Draganom Krapovićem otkazan je zbog njegovih izjava i o ploči u Morinju i o brodu Jadran, saopštio je hrvatski ministar odbrane Ivan Anušić na mreži X. Mišljenje o tome podijelio je predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, kazavši da je Anušić sasvim argumentovano objasnio otkazivanje sastanka.

“To je potpuno u skladu sa svim načelima i principima koji se temelje na istini, na svemu onome što smo imali prije 30 godina, a trudimo se i ulažemo napore da prevaziđemo i da uspostavimo dobre relacije, prijateljske i partnerske, kakve smo i imali”, kaže Vuskanović.

Sagovornik Antene M tvrdi da izjave i ponašanje ministra Krapovića narušavaju dobre odnose sa Hrvatskom koje je Crna Gora uvijek imala.

“Očigledno da onaj dobar duh koji smo imali između Zagreba i Podgorice, više ga nemamo. Hrvatska građanska inicijativa ima jednu od svojih misija, upravo je to jačanje već postojećih dobrih odnosa, a sada ćemo imati zadatak, kako stvari stoje, da ponovo uspostavljamo te dobre odnose. Svi ti dobri odnosi se moraju temeljiti na istini, a istina je da je Hrvatska prije trideset i nešto godina bila napadnuta, izložena agresiji i vidimo koliko su pojedini crnogorski političari nekonzistentni. Oni svi lamentiraju nad Dubrovnikom i samo koriste to u jednoj funkcionalnoj ulozi kada treba napasti Demokratsku partiju socijalista i njene koalicione partnere, među kojima je i HGI. Ipak, u suštini ne priznaju joj tu žrtvu, već bi uklanjali spomen – ploču, mijenjali što na njima piše, a svakako da je sve ovo nešto što ne doprinosi dobrim odnosima između Crne Gore i Republike Hrvatske”, stava je Vuksanović.

Adrijan Vuksanović

On smatra da premijer Milojko Spajić treba da se ogradi od takvih postupaka svog ministra odbrane.

“Dok se gospodin Spajić ne odredi i ne napravi otklon od izjava svojeg ministra, to je onda de facto stav i same Vlade. To se jedino tako može razumjeti dok se ne oglasi sam premijer”, kaže Vuksanović.

Podsjetimo, na pitanje da li je tačno da je sastanak otkazan zbog njegovih izjava o ploči u Morinju, brodu Jadran, Prevlaci, Krapović je odgovorio  da nije ulazio u to da li ima nešto iza toga.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: Fejsbuk

Ostavite komentar

Komentari (0)