test

Živković: Jedino je glas za DPS mudar izbor koji garantuje promjene nabolje; Abdić: Staćemo na kraj haosu u Podgorici

Standard

17/09/2024

14:59

U sklopu kampanje za predstojeće lokalne izbore u Glavnom gradu, juče je održana tribina na kojoj je govorio predsjednik DPS-a Danijel Živković i nosilac liste ,,I riječju i djelom!”, dr Nermin Abdić.

U saopštenju za medije navodi se da je pred velikim brojem okupljenih građana Starog aerodroma i Konika, Živković saopštio da predstojeći izbori u Podgorici “nadilaze značaj lokalnih izbora”.

“Zato ćemo 29. septembra poslati poruku da ovako više ne može. Truli kompromisi, trka za zauzimanje fotelja, doveli su nas do najglomaznije vlade, koja ne radi u korist ove države i njenih građana, vlade koju ne interesuje da rješava probleme već ih stvara, a onda bježi od odgovornosti”, ukazao je Živković.

Tokom govora predsjednik DPS-a podsjetio je na nedavnu situaciju povodom pojave Q groznice i odnosa koji je aktuelna vlast pokazala prema ovom problemu.

“Imamo zarazu koja se nekontrolisano širi državom i uništava zdravlje ljudi i životinja, imamo nebezbjednu hranu, imamo šarlatane na vlasti koji se kao na berzi, poigravaju se budućnošću naših građana. Imamo zdravstveni sistem koji kada se razbolite shvatite da ne funkcioniše, imamo sektor bezbjednosti koji je danas razoren i služi interesima drugih država, imamo divljajuću inflaciju i Vladu koja je dovela do sloma javnih finansija”, kazao je Živković.

Da bi izašli iz ovakve situacije najprije, prema njegovim riječima, moramo da uredimo Podgoricu, da sredimo glavni grad, i otklonimo, kako kaže, “ovaj haos koji su za godinu dana svoje vlasti uspjeli da naprave, pa onda iz Podgorice da se borimo za Crnu Goru”.

“Nova generacija u našoj partiji je postavila kao svoj cilj da Crnu Goru izvuče iz ponora u koju ju je uvela ova vlast koja je uništila sve čega se dotakla. Građani 29. septembra treba da znaju da je glas za Demokratsku partiju socijalista najmudriji izbor jer smo u našem dosadašnjem djelovanju dokazali da nikad ne stavljamo partijski ispred državnog interesa.  Iskustvo nas je 2020. godine opomenulo kako su lako građanski glasovi otišli na pogrešnu stranu. Znamo kako se često u našoj savremenoj političkoj istoriji borba za fotelje pravdala nekim višim interesima, i stvarale se neprincipijelne koalicije koje su kao bile protiv DPS, ali su zapravo bile protiv Crne Gore. Ne govorim vam o svojim impresijama, već o istorijskim činjenicama, zato budite mudri ovog 29. septembra, ne dajte se prevariti i svoje povjerenje dajte Demokratskoj partiji socijalista”, zaključio je Živković.

Nosilac liste “I riječju i djelom!”, dr Nermin Abdić kazao je da je će nova gradska uprava, nakon 29. septembra, stati na “kraj haosu u Podgorici”, te da će Podgoricom ponovo upravljati odgovorni i kompetentni ljudi.

On je obećao da će grad ponovo nastaviti putem intenzivnog razvoja, te da Podgoričanke i Podgoričani nikada više neće morati “sa stidom da gledaju prepune kontejnere, raskopane saobraćajnice i saobraćajni haos u svom gradu”.

Demokratska partija socijalista, kazao je Abdić, dokazala je da ima konkretnu viziju razvoja Podgorice i efikasne, održive načine da tu viziju ostvari za svaki dio grada.

S tim u vezi, podsjetio je on, završićemo izradnju Bulevara Veljka Vlahovića na Starom aerodromu.

Izgradnjom podvožnjaka kao nastavka Bulevara Save Kovačevića, kako je pojasnio,  povezaće se dio grada oko TC Gintaš sa Zmaj Jovinom ulicom na Starom aerodromu.

Osim toga, kaže, radiće se i na proširenju kapaciteta parkinga u ovom dijelu grada kroz izgradnju nadzemne garaže.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)