test

Crna Gora slavila protiv Libana, Edvin Kuč oduševio na debiju

Standard

12/10/2023

19:54

Fudbaleri Crne Gore večeras su u prijateljskom duelu pod Goricom slavili nad reprezentacijom Libana, rezultatom 3:2 (2:0).

Meč je obilježio Edvin Kuč, koji je na debiju za nacionalni tim postigao dva pogotka. No, nakon svega što smo vidjeli, utisak je kako je trijumf ‘sokola’ morao biti makar za gol ubjedljiviji.

Dugo je dvadesetdevetogodišnji Kuč pružao izvrsna izdanja u kosovskom Balkaniju, koji već drugu godinu zaredom igra u grupnoj fazi Lige konferencija, i strpljivo čekao šansu da nastupi za nacionalni tim. A kada je najzad dočekao – oduševio je navijače pod Goricom.

Ipak, ne treba izostaviti ni to da su odlični na debiju bili i Slobodan Rubežić i Andrija Radulović.

Meč je počeo ofanzivom ‘sokola’, iz koje se izrodilo nekoliko šansi, a prvi gol vidjeli smo u 16. minutu. Tada je Jovetić odložio loptu do Kuča koji je sa dvadesetak metara silovito šutnuo i postigao eurogol.

Tek tri minuta kasnije bilo je 2:0. Sjajno je Camaj sa lijeve strane poslao loptu u kazneni prostor, a tamo se čuvara oslobodio Kuč i sproveo je u mrežu.

Povezani članci

Libanci gotovo da nijesu zaprijetili u prvom dijelu, ali jesu na startu drugog, kada se zatresla prečka našeg gola.

Nastavila je od tada Crna Gora da dominira, ali je sljedeći gol postigao – Liban. Igrao se 65. minut kada je, nakon prekida i odbitka, Darvič sa nekoliko metara pogodio nebranjeni dio Petkovićeve mreže.

Četiri minuta kasnije, već je bilo 3:1. Pogriješili su gostujući defanzivci, a odlično se potom snašao Osmajić, koji je tako upisao drugi pogodak na 18. nastupu za Crnu Goru.

Peti večerašnji pogodak vidjeli smo u 80. minutu. Tnajč je šutnuo sa gotovo 30 metara, a Petković je nespretno intervensao – odbio je rukama loptu, a ona otišla u gol.

Time je postavljen i konačan rezultat susreta koji je za crnogorsku reprezentaciju predstavljao test za krucijalni meč kvalifikacija za Euro 2024, koji slijedi u utorak u Beogradu, protiv reprezentacije Srbije.

Izvor (naslovna fotografija):

foto PA

Ostavite komentar

Komentari (0)