test

“Crveni” stigli u Rigu, Peri: Zaslužili smo da budemo ovdje, imamo istorijsku šansu

Standard

01/07/2024

09:59

Crnogorski košarkaši doputovali su sinoć u Rigu, gdje će danas odraditi trening uoči početka kvalifacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

U Letoniji se ekipi Boška Radovića pruža istorijska šansa da kruniše dobre rezultate postignute tokom prethodnih godina.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA! 

“Nemamo pritisak da moramo da osvojimo turnir, ali smo svjesni istorijske prilike. Jednom u životu se ukazuje ovakva šansa”, kazao je centar Marko Simonović.

Nije bilo mnogo vremena, ali tokom dvije nedjelje rada, Kolašinac ističe da se odradio veliki dio posla.

“Trudili smo se da se spremimo na što bolji način. Očekuju nas zahtjevne kvalifikacije, prvo moramo da prođemo grupu sa Brazilom i Kamerunom, veoma kvalitetnim reprezentacijama. Očekuju nas teške utakmice, trudićemo se da do prvih mečeva još podignemo formu”, dodao je Simonović.

U konkurenciji Crne Gore, Brazila i Kameruna dvije selekcije će se plasirati u polufinale. Zatim slijedi ukrštanje sa drugom grupom gdje su domaćin Letonija, Gruzija i Filipini.

“Sada smo fokusirani na Brazil. Kvalitetna su ekipa, ali ćemo probati da pružimo svoj maksimum. Ponavljam, ovo je jedinstvena prilika da poslije toliko godina, gdje radimo dobre stvari na evropskim i svjetskim šampionatima da se plasiramo na Olimpijske igre. Motivisani smo da radimo najbolje što možemo na treninzima i protiv svih rivala”, naglasio je Simonović.

Veliku ulogu ponovo će imati Kendrik Peri, koji je sa Unikahom osvojio FIBA Ligu šampiona, a u Endesa ligi tim iz Malage je nakon prvog mjesta u regularnom dijelu, sezonu završio u polufinalu.

“Velika, uzbudljiva šansa za nas. Radom i rezultatima prethodnih godina smo zaslužili da se nađemo na ovom turniru. Ulog je plasman na Olimpijske igre. Sve selekcije će biti spremne za turnir. Ali, ne moramo da brinemo o formi rivala, već da se potrudimo da mi budemo maksimalno koncentrisani na ono što radimo u napadu i odbrani. I da uživamo što više možemo”, rekao je Peri.

Naša reprezentacija je prilično oslabljena u Rigi, ali Peri je spreman da pomogne mlađim igračima.

“Imamo dosta mladih igrača, koji nemaju iskustvo kao igrači koji su odsutni. Moj posao kao plejmejkera i Nikole Vučevića je da pomognemo tim igračima da se što bolje uklope, da imaju samopouzdanje kao i uvijek, što je za njih i najbitnija stvar”, dodao je Peri.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Košarkaška reprezentacija Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)