test

Jelena Škerović: Bez Nataše Mek u Meksiku, ova reprezentacija ima potencijal

Standard

21/05/2024

14:46

Košarkašice Crne Gore završile su dvonedjeljne mini pripreme u `Bemax areni`, a nakon ovog okupljanja reprezentacije razgovoarali smo sa selektorkom Jelenom Škerović.



Na okupu su ovih dana bile uglavnom mlađe košarkašice Budućnosti uz Mariju Leković i Draganu Živković koje su se odazvali pozivu selektorke nakon završene klupske sezone.

“Zadovoljna sam radom koji smo napravili za ovaj period. Igračice imaju potencijal ali pred njima je dug i naporan put sa mnogo rada da bi ostvarile zacrtane ciljeve”, rekla je Jelena Škerović na startu razgovora za Meridian sport.

Marija Leković je osvojila Evroligu sa Fenerbahčeom, dok je Dragana Živković osvojila duplu krunu sa rumunskom Konstancom.

“Raduje činjenica da su Dragana i Marija osvojile titule ove sezone. Takođe su pokazale kvalitet i na prošlom Evropskom prvenstvu. Za dvije ili tri godine vidim ih kao lidere ove  reprezentacije”, rekla je Škerovićka.

Nastavili smo priču o igračkom kadru.

Nataša Mek je dobila prve minute u WNBA ligi ali nakon odlično odigranog Evropskog prvenstva zbog klupskih obaveza neće moći da pomogne ekipi u pretkvalifikacijama za Mundobasket u Meksiku.

Za razliku od nje, Taja Rajmer će nakon neuspjelog transfera u Čikago skaj i propuštenog Evropskog prvenstva ponovo biti sa našom reprezentacijom.

“Mek nažalost neće moći da nam pomogne u Meksiku, zbog pravila WNBA-a. Sa druge strane Taja će biti sa nama od prvog dana priprema jer nije uspjela da uđe u sastav Čikago skaja”, rekla je Škerović.

Jelena Škerović i Jelena Dubljević su dugo činile odličan tandem u dresu Crne Gore. Nakon zavšetka karijere obje su ostale dio reprezentacije.

Škerovićeva je od 2019. godine na mjestu selektorke, dok je Jelena Dubljević od nedavno postala predsjednica Košarkaškog saveza Crne Gore.

“Sa Jelenom imam odličnu saradnju još od vremena kad smo igrale zajedno u reprezentaciji i to se nije promijenilo do danas. Jelena je svojim zalaganjem obezbijedila da imamo prvi put četiri ženske selekcije koje će učestvovati na takmičenjima tokom ljeta”, rekla je Jelena Škerović za Meridian sport.

Ugovorom za reprezentaciju vezana je do Evropskog prvenstva 2025. godine koje se održava u Finskoj, Kipru, Letoniji i Poljskoj u septembru naredne godine.

Prvi mečevi reprezentaciju čekaju u pretkvalifikacijama za Mundobasket u Meksiko sitiju koje su na programu u avgustu.

Crna Gora će osim sa domaćinom igrati u grupi sa Novim Zelandom i Mozambikom.

Nakon toga Crna Gora će tražiti plasman na osmo Evropsko prvenstvo kroz grupu sa Bosnom i Hercegovinom, Luksemburgom i Švajcarskom.

Odlučujući mečevi za plasman na osmo Evropsko prvenstvo za našu reprezentaciju na programu su u novembru i februaru naredne godine.

“Želimo da prođemo grupu i stavimo sebe u poziciju da možemo da se borimo za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Mundobasket. Znamo da je to težak put ali iskustvo koje dobijamo igranjem ovih utakmica je neprocjenjivo. Moramo da se što bolje pripremimo i za utakmice u novembru i februaru. Nadamo se da ćemo se kvalifikovati na Evropskom prvenstvu naredne godine. To iskustvo bi značilo mnogo, pogotovo za mlađe igračice”, zaključila je Jelena Škerović razgovor za naš portal.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA!

Izvor (naslovna fotografija):

FIBA

Ostavite komentar

Komentari (0)