test

Prosinečki pred debi na domaćem terenu: Rezultat bitan, ali treba i da se zabavimo

Standard

08/06/2024

13:46

Robert Prosinečki debitovaće sjutra kao selektor Crne Gore na domaćem terenu.



,,Sokoli“ će nakon martovskih mečeva sa Bjelorusijom (2:0) i Sjevernom Makedonijom (1:0) u Antaliji, te okršaja sa Belgijom prije tri dana u Briselu (poraz 1:0), pod Goricom igrati sa Gruzijom od 20.45 sati.

,,Drago mi je da igramo u Podgorici, rival nam je vrlo dobra ekipa i nadam se da će navijači doći da nas podrže. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, a lično jesam uzbuđen zbog prve utakmice na domaćem terenu”, rekao je Prosinečki.

Legendarni Hrvat je uoči duela sa Belgijom novinarima izdiktirao startnih 11, sada to nije mogao da uradi jer postoji nekoliko dilema.

,,Jovetić ima problema sa povredom, pod znakom pitanja su i Janković i Vujačić, sačekaćemo trening da vidimo ko će biti spreman”, dodao je Prosinečki koji u odnosu na meč u Briselu sigurno neće računati na Šarkića i Brnovića, a nema ni Savića, Marušića, Radunovića i Tućija.

Crna Gora je u srijedu protiv Belgije odigrala dva različita poluvremena. U prvom je golman Matija Šarkić briljirao i spasio ,,sokole“ kanonade, dok su u drugom naši fudbaleri igrali hrabrije, konkretnije, stvarali šanse…

,,Prespavali smo prvo poluvrijeme, ali treba reći i da su Belgijanci bili vrlo dobri. Drugim poluvremenom moramo biti zadovoljni jer smo igrali dobro protiv treće reprezentacije na FIFA rang listi, a uz to su u drugih 45 minuta na terenu bili njihovi standardniji igrači od većine onih koji su počeli meč. U jednom periodu smo i dominirali, stvorili nekoliko šansi. Pokazali smo da možemo i želim da igramo, da igrači imaju samopouzdanje, da imamo loptu, dominaciju. Neće uvijek biti tako, toga smo svjesni, moraćemo mnogo puta da se prilagodimo rivalu i branimo. Ali ponavljam da ova ekipa ima kvalitet”, dodao je Prosinečki.

Junski mečevi su uvijek specifični za ekipe koje se ne spremaju za veliko takmičenje.

,,Bio sam igrač, jun je najgori mjesec. Sezone su duge i naporne, svi razmišljaju o odmoru. Ali neka izdrže ovaj meč, pa će onda odmarat”, istakao je Veliki Žuti.

,,Sokoli“ su fokusirani na septembarski start Lige nacija, zbog toga nijesu pod imperativom pobjede nad Gruzijom.

,,Rezultat je bitan, ne i najvažniji. Biće u septembru, kada nas u prvom meču čeka Island koji je juče pobijedio Englesku. Imaju kvalitet i dobro stoje, Englezi su imali jedan šut na gol. Biće teška Liga nacija, a protiv Gruzije treba da se zabavljamo. Ova ekipa je dosta bila inferiorna, a smatram da ne treba da bude takva”, naglasio je Prosinečki.

,Biće promjena u odnosu na Belgiju, ali, kako je kazao on, ,,generalno nećemo mijenjati ništa što se tiče plana kako želimo da igramo. Vidjećemo da li ćemo u tome uspjeti”.

Gruziji je meč pod Goricom jedina provjera uoči debija na Evropskom prvenstvu.

,,Odlično su organizovana ekipa. Gledao sam njihova četiri posljednja meča, pogotovo protiv Grčke u finalu baraža za Euro. Jesu prošli na penale, ali protiv selekcije koja je možda i bolja od njih. Pokazali su da su izvanredno organizovani, da je Vili Sanjol napravio odličnu grupu, vidi se da imaju dobru atmosferu. Znaju što hoće i biće baš teška utakmica. Gruzija nije kao što je bila nekada, uz Kvaracheliju iz Napolija imaju još odličnih igrača. Siguran sam da će biti sjajna utakmica”, naglasio je Prosinečki.

Izvor (naslovna fotografija):

FSCG

Ostavite komentar

Komentari (0)