test

Ukrajina preokretom do važne pobjede

Standard

21/06/2024

17:44

Uzbudljivo biće u grupi E na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj - Ukrajina je nakon preokreta savladala Slovačku 2:1, pa sada tri tima imaju po tri boda, i ukoliko Belgija sjutra opravda ulogu favorita protiv Rumunije, onda će sva četiri tima sa istim bodovnim saldom ući u posljednje kolo.

Slovaci su bolje započeli meč i iskoristili inicijativu kako bi postigli gol u 18. minuti. Odličnu loptu dobio je Schranz u petercu Ukrajine, glavom poslao u Trubinovu mrežu koji je uhvaćen na krivoj nozi.

Povezani Članci

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a u drugom smo vidjeli preokret.

Ukrajinci su nakon brojnih neiskorištenih napada uspjeli izjednačiti u drugom poluvremenu, tačnije u 54. minuti utakmice. Zinchenko je poslao loptu sa lijeve strane prema usamljenom Šaparenku, koji je iz srca šesnaesterca pogodio za 1:1.

Ukrajinci su rezultat u potpunosti preokrenuli u 80. minuti. Strijelac prvog gola, Šaparenko ovaj put je bio asistent dubinskim dodavanjem, a loptu u mrežu sa pet metara proslijedio je Jaremčuk.

Izvor (naslovna fotografija):

Soccer Football – Euro 2024 – Group E – Slovakia v Ukraine – Dusseldorf Arena, Dusseldorf, Germany – June 21, 2024 Ukraine’s Roman Yaremchuk celebrates scoring their second goal with Oleksandr Zinchenko REUTERS/Thilo Schmuelgen

Ostavite komentar

Komentari (0)