test

Drama u “Morači” : Budućnost Voli posustala pred Crvenom zvezdom

Standard

21/10/2024

21:35

Budućnost Voli doživjela prvi poraz u ABA ligi ove sezone.

Košarkaši Budućnost Volia izgubili su 75:73 u meču koji je trajao čak dva sata i 35 minuta.

Bilo je svega u “Morači”, sjajne igre Podgoričana u prvom dijelu, ali i nekoliko prekida u nastavku nakon kojih je Budućnost na nekin način sama sebe pobijedila.

Nemanja Nedović je u finišu treće i u posljednjoj četvrtini bio briljantan, dao je šest trojk – “plavi” na to nisu imali odgovor, iako je Mekinli Rajt u posljednjim minutima držao prednost…

Na kraju je poklekao, promašio je u prodoru za novu prednost, možda je bio i fauliran, a Zvezda je nakon toga znala kako da privede meč kraju…

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

Budućnost je doživjela prvi poraz u ABA ligi ove sezone – bolja je bila Crvena zvezda 75:73.

Rajt nije pogodio nakon prodora, Zvezda je pred pobjedom. Ferelu je potom u duelu sa Gedraitisom dosudio nesportski faul.

73:74 – Teodosić je bio siguran sa linije slobodnih bacanja. Na 21 sekund do kraja je Žakelj tražio tajm-aut.

73:72 – opet trojka Nedovića, potom i dvojka Rajta. Do kraja meča je ostalo 34 sekunde.

71:69 – Rajt je uzeo stvari u svoje ruke. Ima šest poena u nizu, pa je Sferopulos na 74 sekunde do kraja tražio tajm-aut.

69:69 – Rajt je promašio dva slobodna bacanja, mogla je Budućnost do plus tri na dva i po minuta do kraja, a onda je jedan od dva penala iskoristio Plavšić.

69:68 – Konačno poeni Budućnosti, Rajt je pogodio dva puta zaredom za novu prednost Podgoričana. Potom Omić nije dobio čist faul nakon što ga je po licu udario Plavšić.

Manje od pet minuta do kraja, Budućnost je i dalje na minus tri – 68:65. Nesportski faul Plavšića u duelu sa Omićem, ali je slovenački centar promašio oba slobodna bacanja.

Nastavljen je meč, napad ima Budućnost, a Zvezda vodi 68:65 na 6.07 do kraja.

Poslije petnaestak minuta pauze na terenu su ponovo i igrači Zvezde.

I košarkaši Zvezde su sada napustili teren. Prazni se dio tribine odakle su ubačeni predmeti, nakon toga će se valjda steći uslovi da se utakmica nastavi. Budućnost gubi 68:65 na 6.07 do kraja meča.

Sudijska trojka je napustila parket i pošla u svlačionicu, nakon što je novi predmet sa tribina pao na teren. Koliko će trajati ovaj prekid?

65:68 – Nevjerovatna serija Nedovića, peta trojka za tri poena razlike Zvezde. Žakelj je zvao tajm-aut na šest minuta do kraja.

65:65 – Omić je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja nakon nesportskog faula Nedovića, a onda poentirao poslije ofanzivnog skoka. Na drugoj strani trojka Gedraitisa.

Novi prekid, sada zbog pogrdnog skandiranja navijača prema Nemanji Nedoviću, košarkašu Zvezde. Djeluje da sudije traže i da se isprazni jedan dio tribina.

62:62 – Opet trojka Nedovića, četvrta na utakmici, pa penali Mekintajera – Zvezda je poravnala.

60:57 – Mekintajer je sjajnom asistencijom omogućio zakucavanje Plavišiću, plus šest je vratio Sulejmon, ali je Nedović u ritmu – nova trojka za minus ti Zvezde.

Posljednjih 10 minuta u “Morači”, Budućnost ima prednost od šest razlike – 58:52.

Treća četvrtina:

Nakon više od 35 minuta je završena treća četvrtina – Budućnost nakon 30 minuta igre vodi 58:52, i to nakon što je Rajt uz zvuk sirene pogodio trojku.

52:47 – Tanasković sa linije penala, pa Omić za 50:45, potom je Nedović iz solo prodora poentirao. A onda i postigao trojku za 52:50.

46:45 – Nedović je pogodio trojku, Zvezda je na minus jedan.

Isključen je predsjednik Zvezde Željko Drčelić, napustio je dvoranu uz pratnju obezbjeđenja. Meč je nastavljen.

Pauza traje već desetak minuta, isključen je jedan od čelnika Crvene zvezde i sudije ne žele da dozvole nastavak meča dok on ne napusti zonu oko terena.

Usporen je ritam utakmice, djelimično su za to krive i sudije, a sada je pauza zbog povrede Bolomboja koji nekoliko minuta leži na parketu. Djeluje da je u pitanju povreda koljena, iskusni centar je uz pomoć saigrača odšepao do klupe.

46:42 Mekintajer je sa linije slobodnih bacanja prekinuo nalet Budućnosti.

46:40 – Sjajna reakcija Budućnosti nakon tajm-auta i na seriju rivala 7:0 odgovorila sa 6:0 – Kamenjaš je poentirao, pa je trener Zvezde zvao minut odmora.

44:40 – Odlična odbrana Budućnosti koju je krunisao iz kontranapada Slavković sigurnim poenima na obruču, a onda i još jedna trojka Megija – plus četiri poslije serije 5:0.

39:40 – Dva loša napada Budućnosti, a serija 7:0 Zvezde koja sada ima poen prednosti poslije trojke Kenana. Žakelj je tražio tajm-aut.

39:33 – Odličan prvi napad Budućnosti u nastavku, Kamenjaš je pogodio.

Druga četvrtina:

Kraj prvog poluvremena – 37:33 vodi Budućnost, koja je u dva navrata imala i 10 poena prednosti. Utisak je i da je plus trebalo da bude veći na osnovu svega viđenog…

35:30 – Nova serija Zvezde 5:0, tajm-aut je pozvao Andrej Žakelj na nešto više od minut do kraja prvog poluvremena.

35:25 – Megi je fauliran na šutu, iskoristio je sva tri slobodna bacanja i prekinuo seriju Zvezde. Onda lagani poeni Tanaskovića, pa je opet plus 10.

30:25 – Bolomboj je iskoristio zicer, pa trojka Teodosića – 5:0 serija Zvezde.

30:20 – Prvi poeni Sulejmona i nova trojka Budućnosti – sada je maksimalnih 10 razlike.

27:20 – Bilo je plus devet u “Morači” trojkom Megija, Kalinić je prekinuo seriju domaćina 8:0.

24:18 – Budućnost se odbranila, a onda preko Megija iz tranzicije novom trojkom vratila plus četiri. Potom je sa distance pogodio Omić za maksimalnih šest razlike – 24:18.

19:18 – Odličan početak, već u prvom napadu je Rajt lagano poentirao, a onda je Jovanović ishitreno šutirao trojku, dozvolio kontranapad koji je Nedović lako pretvorio u poene – 19:18.

Počeo je drugi period.

Prva četvrtina:

Monstrozno zakucavanje Ilića, vodi Budućnost 17:16 nakon prve četvrtine. Čak sedam ofanzivnih skokova (ukupno) 14 imali su “plavi”, dvostruko više od rivala.

15:14 – Serija ofanzivnih skokova Budućnosti pa trojka Rajta za plus četiri, ali je Zvezda preko Gedraitisa vratila minus jedan.

12:10 – Laki poeni Kamenjaša na ofanzivnom skoku, onda i Bolomboja i Mekintajera na drugoj strani, ali je prednost Budućnosti vratio Jovanović trojkom.

Televizijski tajm-aut, Budućnost vodi 7:4.

7:4 – Budućnost je na plus tri – Ferel je pogodio uz faul, onda i bio siguran sa linije penala.

4:4 – Tvrd početak, samo jedan koš iz igre u prva tri i po minuta, a onda je krilni centar Zvezda Daum postigao trojku za vođstvo gostiju. Uzvratio je Tanasković na pas Sulejmona – bio je to zicer koji je lako iskoristio.

2:1 – Prvi poeni na meču, nakon minut i 20 – postigao ih je Ferel iz teške pozicije, a Zvezda nije iskoristila prva tri napada na utakmici. Potom je Kalinić sa linije penala bio jednom precizan za 2:1.

Počeo je duel u “Morači”, petorku Budućnosti čine Ferel, Sulejmon, Slavković, Tanasković i Kamenjaš.

18.47 – Budućnost je uz Partizan jedini tim sa maksimalnim učinkom u ABA ligi ove sezone. “Crno-bijeli” su na 5-0 nakon sinoćnje pobjede u Zadru, “plavi” žele da im se večeras pridruže na vrhu tabele.

18.42 – U sastavu Budućnosti nema Džuvana Morgana.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: KK BUDUCNOST VOLI

Ostavite komentar

Komentari (0)