test

VIDEO Otvorene Olimpijske igre u Parizu

Standard

26/07/2024

20:41

Ljetnje Olimpijske igre u Parizu svečano su počele spektakularnom ceremonijom na rijeci Seni.

Od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, ali i u još 16 gradova Francuske te na dalekom Tahitiju održaće se 329 događaja u 32 sporta u kojima će učestvovati 10.714 sportista.

Svečana ceremonija otvaranja jedinstvena je jer, za razliku od uobičajenog programa na olimpijskom stadionu, ovaj put se održava na rijeci Seni i trgu Trokadero.

Podsjećamo, tek drugi put u istoriji olimpizma desiće se da se ceremonija otvaranja održava van kompleksa nekog stadiona, a prvi put bilo je to na Ljetnjim igrama mladih 2018. godine u Buenos Airesu.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Crnu Goru će na Igrama predstavljati 19 sportista. Vaterpolisti su jedini tim, dok će u pojedinačnim disciplinama nastupiti bokserka Bojana Gojković, teniserka Danka Kovinić, jedriličar Milivoj Dukić, plivački tandem Jovana Kuljača i Miloš Milenković i atletičar Darko Pešić. Na ceremoniju otvaranja zastavu naše zemlje nosiće Danka Kovinić i Milivoj Dukić.

Na videu koji su podijelili na društvenim mrežama, može se vidjeti sjajna atmosfera u crnogorskom timu.

Zvanični protokol biće održan na improvizovanom ,,ministadionu“ na kultnoj lokaciji u gradu – trgu Trokadero. Parada će biti duga šest kilometara i obuhvatiće ključne kulturne elemente istorijske i moderne Francuske. Ali, takođe i neka kultna mjesta i građevine u francuskoj prijestonici.

Artisti, njih 80, iz Mulen Ruža izveli su nadaleko poznati ples koji datira još iz 1820. godine.

Ostavite komentar

Komentari (0)