test

Kina osudila teroristički napad u Pakistanu, traži detaljnu istragu

Standard

27/03/2024

09:17

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine u srijedu je dao izjavu o bombaškom napadu u Dasu u Pakistanu, rekavši da Kina oštro osuđuje ovaj teroristički napad, i zatražio od Pakistana da detaljno istraži incident što je prije moguće.

Portparol je rekao da je 26. marta oko 13 časova po lokalnom vremenu pet Kineza i jedan državljanin Pakistana ubijeno u terorističkom napadu na konvoj projekta hidroelektrane Dasu koji je preduzela kineska kompanija u provinciji Kiber Pakhtunkva.

“Kina oštro osuđuje ovaj teroristički napad. Izražavamo duboko saučešće preminulima i upućujemo iskreno saučešće ožalošćenim porodicama. Kina traži od Pakistana da detaljno istraži incident što je prije moguće, pronađe počinioce i privede ih pravdi”, rekao je portparol

„U međuvremenu, tražimo od Pakistana da preduzme efikasne mjere kako bi osigurala bezbednost kineskih državljana, projekata i institucija u Pakistanu“.

Portparol je istakao da je kineska ambasada u Pakistanu podsjetila kineske državljane i preduzeća u Pakistanu da pažljivo prate lokalnu bezbjednosnu situaciju, pojačaju bezbjednosne mjere i urade sve što mogu da preduzmu dodatne bezbjednosne mjere predostrožnosti od terorističkih napada.

Pakistanski premijer Šahbaz Šarif posjetio je juče kinesku ambasadu u Pakistanu kako bi prenio saučešće i saosjećanje sa preminulim porodicama i kineskom vladom. On je oštro osudio teroristički napad i rekao da napori terorista da naškode prijateljstvu Pakistana i Kine neće uspjeti.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: MEDIABIRO

Ostavite komentar

Komentari (0)