test

Olujno nevrijeme u Srbiji i RS, padao grad, vjetar čupao drveće

Standard

21/07/2023

21:02

Jaka kiša, praćena grmljavinom i olujnim vjetrom stigla je u Srbiju, a prvi na udaru je Sombor, gdje je jak vjetar oko 19 sati obarao drveće. Kako je javila RTS, kiša sa grmljavinom počela je i u Subotici.U Srbiju stigla oblačnost, koja se premešta iz Slavonije na istok, noseći sa sobom pljuskove, grmljavinu i kratkotrajno jak, olujni vjetar.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao hitno upozorenje na jako grmljavinsko nevrijeme koje je oko 19 sati zahvatilo sjeverozapad Vojvodine.

RHMZ na svom sajtu navodi da će se u naredna dva sata nevrijeme proširiti na veći dio pokrajine uslovljavajući veoma intenzivne pljuskove, jaku grmljavinu, jak i olujni vjetar, kao i lokalnu pojavu grada.

Upozorenje na jako grmljavinsko nevrijeme za područje Vojvodine važi od 18.58 do 21.20 sati.

Na širem području Beograda prva grmljavina se čula oko 20.00 sati.

Aerodrom “Nikola Tesla“ privremeno je zatvoren zbog oluje, prenosi RTS.

MUP je ranije danas građane upozorio na opasnost od jakih vjetrova, jakih i obilnih padavina, udara groma i mogućeg grada i apelovao na sve da se pridržavaju propisanih mjera, u zavisnosti od toga da li se nalaze u zatvorenom ili na otvorenom prostoru.

Olujno nevrijeme praćeno kišom, jakim vjetrom i grmljavinom zahvatilo je danas nešto poslije 19 časova Banjaluku. Jak vetar oborio je stabla u Aleji Svetog Save, u centru grada.

Jako nevrijeme zahvatilo je danas Potkozarje, kao i opštine Gradiška, Srbac i Laktaše, a u opštini Novi Grad padao je grad.

Nevrijeme je stiglo iz Hrvatske, krenulo je preko Italije i Slovenije i već je zahvatilo sjeverozpadne djelove BiH.

Izvor (naslovna fotografija):

Novi Sad, 19.07.2023. – Tamni oblaci na nebu iznad Novog Sada. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Ostavite komentar

Komentari (0)