test

Ponovo nevrijeme u Hrvatskoj: Oluja čupala stabla, u Zagrebu zaustavljan saobraćaj

Standard

21/07/2023

18:49

Hrvatsku je pogodila nova oluja. Snažno nevrijeme koje je čupalo stabla prošlo je kroz Istru i Kvarner, a stiglo je i do Zagreba.U auto kampu u Novigradu je povrijeđena jedna osoba.

U Zagrebu je padala jaka kiša, duvao je i jak vjetar.

Županijski centar 112 Zagreb primio je više od 300 dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom i vjetrom na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Voz Zagreb – Duga Resa stao je zbog oluje kod Hrvatskog Leskovca, putnici kažu da su stabla pala na prugu ispred i iza njega.

Dojave su se većinom odnosile na srušena stabla, kvarove na električnim i telekomunikacijskim vodovima te veću količinu vode na putevima. 

Jako nevrijeme u Istri i na Kvarneru, povrijeđena jedna osoba

Snažno nevrijeme zahvatilo je oko 16 sati šire riječko područje, te je vjetar srušio mnogo stabala i grana, ali i jednu od dizalica na kontejnerskom terminalu Brajdica.

Dizalica se srušila pokraj broda koji se nalazio na terminalu. Prema prvim informacijama s terena, stabla su se rušila na saobraćajnice, oštećujući automobile u Vukovarskoj ulici, na Škurinjama, pred Art-kinom na Brajdi su odlomljene grane pale na pločnik, oštećen je krov Osnovne škole Srdoči.

Prema trenutnim informacijama jedna osoba povrijeđena je u Novigradu.

Upozorenje je poslala i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Nova jaka olujna ćelija stigla je u Sloveniju preko Italije. Italijanski mediji javljaju o posljedicama snažne oluje koja je pogodila sjeverni dio Lombardije. Društvene mreže preplavile su fotografije grada veličine teniskih loptica, a na sjeveroistoku Milana snimljen je manji tornado.

Ostavite komentar

Komentari (0)