test

Zbog serije zemljotresa na jugu Italije građani noć proveli na ulici

Standard

21/05/2024

12:19

Serija zemljotresa koji su sinoć pogodili jug Italije, od kojih je najjači bio 4,4 stepena, izazvala je oštećenja na zgradama i mnogo uznemirenosti među građanima tog dijela Italije.

Od sinoć u 19.51 do pola sata poslije ponoći u tom dijelu Italije registrovano je više od 160 zemljotresa, a zemljotres 4,4 stepena bio je najjači u poslednjih 40 godina, prenosi Ansa.

Mnogi građani noć su proveli na ulici i u svojim automobilima, a danas počinju da se vraćaju u svoje kuće. Službe za vanredne situacije saopštile su da je do sada evakuisano 39 porodica iz 13 objekata, a da je u gradu Pocuoliju na pet lokacija koje su određene za privremeni smještaj noć provelo 80 ljudi.

profimedia

Iz predostrožnosti će biti evakuisano i svih 140 zatvorenica iz ženskog zatvora u Pocuoliju, izjavila je upravnica zatvora Lusija Kastelano i navela da je sinoćna serija zemljotresa izazvala oštećenje konstrukcije, čiji se obim utvrđuje.

Zatvorenice će biti premještene u druge objekte u pokrajini Kampanija. U tom dijelu Italije jutros je normalizovan i železnički saobraćaj, nakon što su na prugama izvršeni tehnički pregledi. 

Izvor: euronews
Izvor (naslovna fotografija):

Copyright profimedia

Ostavite komentar

Komentari (0)