test

Mask najavljuje alternativu Gmailu – XMail

Standard

23/02/2024

14:49

Nakon nedavne objave vlastite verzije ChatGPT-a, Elon Mask, suosnivač i izvršni direktor kompanije Tesla, otkrio je da planira da lansira uslugu e-pošte pod nazivom `XMail`.

Ova najava odjeknula je na društvenim medijima, potičući nagađanja o potencijalnom izazovu za vodeću Googleovu uslugu Gmail.

U razgovoru na svojoj društvenoj platformi X, Mask je jednostavno potvrdio da “XMail dolazi”. Iako nije pružio dodatne pojedinosti o usluzi, očekuje se da će biti integrisana u postojeću X aplikaciju.

Nathan McGrady, viši član X-ovog sigurnosnog inženjerskog tima, postavio je pitanje Elonu Masku o datumu lansiranja Xmaila. Mask je brzo odgovorio potvrdno, stavljajući temelje za ono što bi mogao biti značajan preokret u industriji usluga e-pošte.

“Izgubio sam povjerenje u Gmail. Vrijeme je da što prije prijeđete na XMail”, komentarisao je jedan korisnik platforme X, odražavajući raspoloženje među korisnicima koji bi mogli prepoznati potencijalnu konkurenciju.

Uprkos tome što Mask nije otkrio detalje ili datum lansiranja, ova najava izazvala je interes i raspravu među korisnicima koji su već iskazali želju za prelaskom na XMail.

S obzirom na inovativne projekte koje Mask često pokreće, mnogi su znatiželjni vidjeti kako će se XMail pozicionirati na tržištu usluga e-pošte i kakve će korisničke doživljaje pružiti.

Izvor: N1
Izvor (naslovna fotografija):

Musk
Guliver

Ostavite komentar

Komentari (0)