test

Završena izrada projektne dokumentacije za prvi park za životinje u Baru

Standard

19/06/2024

16:00

Završena je izrada projektne dokumentacije za prvi park za životinje u Baru, saopštili su iz Turističke organizacije (TO) Bar.

Navode da je TO Bar finansirala idejni projekat adaptacije prostora za prvi park za životinje u Baru.

“Podsjetimo, na 13. sjednici Skupštine opštine Bar predložena je dopuna Dnevnog reda, u formi prijedloga odluke, kojom bi se sredstva za novogodišnji vatromet drugačije potrošila. Uvažavajući pomenuti prijedlog, Turistička organizacija Bar odlučila je da preusmjeri sredstva za novogodišnji vatromet na izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekat izgradnje Pet parka”, podsjećaju u saopštenju.

Pet park će, kako navode, biti moderno opremljen prostor gdje će građani moći bezbrižno da šetaju i druže se sa svojim ljubimcima.

“Planirani sadržaji uključuju specijalne zone za igru, vježbanje i odmor, kao i prateću opremu koja će zadovoljiti sve potrebe za bezbjedno i prijatno provođenje vremena ljubimcima i njihovim vlasnicima. Lokacija planirane adaptacije je na KP 4945 (površine 2774.47m2), u okviru KO Novi Bar, Opština Bar. Park je uokviren pješačkim stazama i nalazi se na dvije glavne pješačke rute: prva vodi Bulevarom Revolucije do šetališta i mora, druga iz centra grada prema naselju Šušanj”, dodaju u TO Bar.

Park za životinje, kako zaključuju, predstavlja važan korak ka unapređenju infrastrukture i podizanju kvaliteta života u Baru.

Izvor (naslovna fotografija):

zvor: TO Bar

Ostavite komentar

Komentari (0)