test

Naredne godine izgradnja mosta na Šćepan Polju

Standard

22/06/2024

14:47

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva na čijem je čelu Filip Radulović planiralo je da tokom naredne godine krene sa radovima na izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare, na spoju magistralnog puta na lokaciji Šćepan Polje/Hum, kako bi ta dionica bila završena istovremeno sa bosanskom stranom.To je dogovoreno tokom posjete ministra Radulovića Bosni i Hercegovini početkom jula ove godine. Tom prilikom, Radulović je razgovarao sa ministrom komunikacija i prometa BiH Edinom Fortom

Dvojica ministara tada su razgovarala o tenderu za izbor izvođača za izbor međudržavnog mosta preko rijeke Tare, na spoju magistralnog puta na lokaciji Šćepan Polje/Hum.

Radulović je tada saopštio da rješavanje dugogodišnjeg problema neuslovnog postojećeg mosta, koji povezuje dvije države ostaje jedan od imperativa u radu Ministarstva saobraćaja i pomorstva, naglasivši da ćemo njegovom izgradnjom dobiti bolju saobraćajnu vezu između dvije države. 

On je tada najavio da će do kraja godine biti završena projektna dokumentacija za 2,5 kilometra puta od mosta prema Plužinama.

“Vjerujem da ćemo tokom naredne godine raspisati javni poziv za izvođača radova za ovu dionicu. Namjera nam je da sa radovima krenemo tokom naredne godine kako bi tu dionicu ali i izgradnju međudržavnog mosta završili u istom trenutku”, rekao je ranije Radulović.

Na značaj izgradnje mosta ukazao je i Forte, naglašavajući da će ovo biti zajednički projekat Bosne i Hercegovine i Crne Gore čijom će realizacijom legenda o novoj cesti i mostu na ovoj lokaciji napokon postati stvarnost.

“Bosanskohercegovačka strana se obavezala izgraditi dio pristupne ceste u dužini od 1 km, dok će crnogorska strana izgraditi dionicu od 2,5 km”, rekao je tada Forto.

Izvor (naslovna fotografija):

TVCG

Ostavite komentar

Komentari (0)