test

Vlada smijenila člana Savjeta ACV Veselina Mrdaka

Standard

25/10/2024

16:49

Vlada Crne Gore smenila je na današnjoj sjednici Veselina Mrdaka, člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Smjenu Mrdaka  inicirala je ministarka saobraćaja Maja Vukićević nakon što je utvrđeno da je u konfliktu interesa.

Mrdak kao vlasnik 20 pošto  Areo kluba u Nikšiću po zakonu ne može biti član Savjeta ACV jer je nadležnost te agencije upravo kontrola društava kao što je nikšićki klub čiji je Mrdak suvlasnik.

Iako je mnistarka tražila njegovu sjmenu iz Savjeta, to tijelo prošle sedmice usvojilo je novu sistematizaciju po kojoj je broj zaposlenih u ACV povećan za 17.

ACV našla se u centru pažnje domaće javnosti kada su mediji objavili podatke o njihovim platama, a iz nevladinog sektora ukazano da su pojedini članovi u konfliktu interesa.

Negodovanje u javnosti izazvala je i informacija da je prosječna plata iznad 1.000 eura, da zaposleni u arhivi prima 1.800 eura, što je više od prosječne plate direktora u javnim preduzećima.

Oči javnosti zaparala je i informacija da direktor ACV-a prima oko 5.000 eura, dok ostali menadžeri primaju od 3.500 i više, dok nedavno izabrani menadžer za komunikacije prima 3.000 eura.

ACV i ranije punila novinske stupce, jer je, zbog visine plata, od osnivanja važila za firmu u koju su zapošljavani najodaniji kadrovi vlasti.

Mediji pamte i slučaj kada je u službenim prostorijama ACV organizovana žurka za pojedine kadrove.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: ACV

Ostavite komentar

Komentari (0)