test

Krivična prijava protiv Veselina Čukića izvršnog direktora AD Izbor zbog sumnje da je opštetio budžet za skor dva miliona eura

Standard

05/09/2023

17:00

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu protiv Veselina Čukića (62) izvršnog direktora AD Izbor,kao i protiv te firme zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje povjerioca.

“Sumnja se da je V.Č. ovo krivično djelo izvršio na način što je u periodu od decembra 2016.do 2021. godine, zaključno sa istom, u svojstvu izvršnog direktora pomenutog privrednog društva, znajući da je zbog neprekidne blokade računa kod poslovnih banaka Društvo postalo nesposobno za plaćanje, u namjeri da izigra povjerioce, osnovao preduzeće “IZBOR CONSALTING” DOO Bar, da bi poslovanje Društva organizovao na način suprotan propisima iz oblasti privrednog poslovanja i drugim propisima koji se tiču knjigovodstvene evidencije i poreske administracije.

Nadalje, preko poslovnih računa tog preduzeća, a ne preko žiro-računa AD “IZBOR” Bar, vršena je naplata potraživanja i plaćanje tekućih, a ne obaveza po osnovu kojih je blokiran žiro-račun AD “IZBOR” Bar i po prioritetima kako je vršena blokada poslovnih računa AD “IZBOR” Bar, na koji je način u navedenom periodu, za Crnu Goru u svojstvu povjerioca, po osnovu nenaplaćenih poreza i doprinosa nastupila materijalna šteta u iznosu ne manjem od 1.978.525 eura”, piše u saopštenju Uprave policije.

Ostavite komentar

Komentari (0)