test

Piperović: Mijajlović iznio odbranu, sve što mu se stavlja na teret bila mu je nepoznanica

Standard

20/02/2024

16:39

Nakon saslušanja biznismena Aleksandra Mijajlovića u SDT-u, njegov advokat Zoran Piperović kazao je da je postupak proglašen tajnim, tako da detalje ne može iznositi.

“Mijajlović je iznio svoju odbranu, negirao u potpunosti izvršenje krivičnog djela, sve što mu je pročitano njemu je bila nepoznanica. I rekao je da je vrijeme da se jednom rasprave sve kontroverze vezane oko njegovog imena, a tiču se šverca cigareta. Kazao je da se taj rep vuče od 1995. godine, ali evo da vidimo da sačekamo da istraga krene, a ja se nadam da će sve to biti onako kako i treba da bude. Ne sumnjam u mog glasodavca, mog prijatelja, mog klijenta i neka se jednom to za sva vremena raspravi da bi neki ljudi, a znate i koji ostali bez svoje priče i bez svojih cirkusnih egzibicija na javnom prostoru Crne Gore”, rekao je Piperović u izjavi za Antenu M.

Saslušanje kod sudije za istragu biće održano nakon protoka vremena koje je određeno Rješenjem o zadržavanju.

Piperović je objasnio da će se Mijajlović uskoro vratiti u Centar bezbjednosti, a da će nakon saslušanja kod sudije za istragu “eventualno otići u Istražni zatvor Spuž”.

Podsjećamo, juče su, po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, uhapšeni biznismeni Aleksandar Mijajlović, Golub Vojinović i Dejan Jokić, kao i policajci Dragan Backović iz Nikšića, Mirko Mijušković i Radoje Rabrenović iz Podgorice.

Osim njih, jutros su, takođe zbog sumnje za učešće u švercu cigareta, uhapšene još tri osobe.

Izvor (naslovna fotografija):

Zoran Piperović; Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI