test

Radović: Imali smo operativni podatak da do ovoga može doći, obračun klanova je u toku

Standard

20/06/2024

16:09

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva obratili su javnosti na Cetinju, gdje su jutros u eksploziji stradale dvije osobe, a više osoba je povrijeđeno .Ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju obratio se v.d. direktora policije Aleksandar Radović koji je kazao cijeli tok događaja baca sjenku na dobre rezultate policije, kaže on.

“Danas vidimo da rezultati moraju biti bolji. Naložio sam angažovanje komletnog sasatava radi preduzimanja svih mjera i rasvjetljavanja, kako bismo isporučili konkretne rezkltate. Razumijemo uznemirenost građana, posebno kad imamo slučajne žrtve.

Ovo je crvena linija. Crna Gora ne smije sebi dozvoliti nijednu slučaju žrtvzu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala. Ovaj dan ne smije da se ponovi”, kazao je Radović.

“Ovo je crvena linija. Crna Gora ne smije sebi dozvoliti nijednu slučanu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala. Borba protiv kriminala mra biti prioritet. Neće biti laka ali država će pobijediti.Koristim ovu priliku da pozovem sve donosioce odluka, u Vladi, poslanike, da daju svoj konkretan i maksimalan doprinos. Ovaj dan ne smije više nikad da se ponovi”, podvukao je on.

Šćepanović: Eksplozivna naprava bila na stablu u visini od sedam metara

“Jutros je izvršeno teško krivično djelo teško ubistvo. Obavještavamo javnost da su lica koja su učestvovala u planiranju ovog djela pratila navike oštećenih lica i koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila na koji način su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa”, saopštio je Lazar Šćepanović iz Uprave policije na vanrednoj pres konferenciji povodom jutrošnje eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dvije osobe, a tri teže povrijeđene.

Povezani članci

On je istakao da će nakon vještačenja imati više rezultata.

“A u ovom momentu mogu da kažem da je u fazi izviđaja prikupljanje obavještenja od građana na Cetinju, primorskih opština.. U toku su pretresi i nadamo se da ćemo ovo krivično djelo rasvijetiliti, ali moramo imati strpljenja”, istakao je on.

Na jednom stablu u visini od sedam metara je fiksirana, kaže Šćepanović, improvizovana eksplozivna naprava.

“Za koju postoji sumnja da je sa određene udaljenosti aktivirana putem daljinskog upravljača, usmjeren na četiri lica koja su ulazila u Sportski centar “, dodao je on.

Ivanović-Đerić: Tokom uviđaja izuzeti su brojni tragovi

Tužiteljka Danka Ivanović-Đerić je kazala da će VDT hitno preduzeti mjere i radnje kako bi se u što kraćem roku rasvijetlio ovaj događaj.

“Tokom uviđaja izuzeti su brojni tragovi koji će biti predmet različitih vještačenja. Uviđaju su prisustvoli policijski službenici, forezničari i vještak za požare i eksplozije. Naložena je obdukcija lica koja su izgubila život. Od UP očekujem posvećenost i saradnju da bi došli do izvršilaca ovog krivičnog djela”, poručila je ona.

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) su povrijeđeni.

Izvor (naslovna fotografija):

Antena M

Ostavite komentar

Komentari (0)