test

SDT o izjavi Milovića: Šefa SPO-a postavlja direktor Policije uz saglasnost glavnog specijalnog tužioca

Standard

12/12/2023

12:52

Šefa Specijalnog policijskog odjeljenja postavlja direktor Uprave policije, uz saglasnost glavnog specijalnog tužioca, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva reagujući na jučerašnju izjavu ministra pravde Andreja Milovića da 'Šuković neće biti šef specijalnog policijskog odjeljenja, ili ja neću biti u Vladi, ukoliko on bude šef SPO-a'.

“Povodom iznijetog stava ministra pravde u Skupštini Crne Gore da načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković „neće biti šef“ tog odjeljenja, podsjećamo javnost i sve društvene činioce da je članom 26 stav 3 i članom 27 stav 3 Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu određeno da rukovodioca Specijalnog policijskog odjeljenja postavlja direktor Uprave policije, uz saglasnost glavnog specijalnog tužioca i da se rukovodilac ne može rasporediti na drugo radno mjesto ili druge poslove u Upravi policije, bez saglasnosti glavnog specijalnog tužioca”, navodi se u reagovanju SDT-a koje potpisuje državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Juče je u parlamentu Milović kazao da Šuković neće biti šef Specijalnog policijskog odjeljenja, “ili ja neću biti u Vladi, ukoliko on bude šef SPO-a”.

“Znam da ste nervozni, to vam je prijatelj, ali vaših kadrova u bezbjedonosnom sektru neće biti ili ja neću biti u Vladi. Vi više nijeste u Vladi, mi jesmo”, kazao je Milović tokom rasprave sa poslanikom GP URA Dritanom Abazovićem ukazujući da je upravo preko Šukovića pokušana zloupotreba u aferi “Do Kvon”.

Izvor (naslovna fotografija):

sudovi.me

Ostavite komentar

Komentari (0)