test

Viši sud: Katnić i Lazović ostaju u pritvoru

Standard

23/04/2024

15:05

Viši sud u Podgorici potvrdio je rješenje sudije za istragu Gorana Šćepanovića kojim je bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nekadašnjem pomoćniku direktora Uprave policije Zoranu Lazoviću određen pritvor do 30 dana.

Odlukom Višeg suda 16. aprila, određen je pritvor do 30 dana Milivoju Katniću i Zoranu Lazoviću, zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Nekadašnji policijski funkcioner Zoran Lazović i bivši GST Milivoje Katnić uhapšeni su 14. aprila u zoru. Lazović se tereti da je 3. decembra 2020. godine naložio Katniću da se, na zahtjev Radoja Zvicera, ne pokreće krivični postupak protiv pripadnika kavačke kriminalne organizacije Duška Roganovića, što je sve tražio Petar Lazović koji je bio infiltriran u kriminalnu organizaciju.

Tužilac Šoškić je Katniću stavio na teret i da je – nakon što su elektronski mediji u Crnoj Gori objavili informaciju da je Specijalno državno tužilaštvo arhiviralo predmet – obmanjivao javnost da je okrivljeni Petar Lazović bio na zadatku i da je kolateralna šteta u pokušaju da se naruši nezavisnost Crne Gore.

Tvrdi se da je Katnić kontrolisao odluku specijalnog tužioca Čađenovića i našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića.

Izvor (naslovna fotografija):

Lazović i Katnić, PR centar

Ostavite komentar

Komentari (0)