test

Adžić: Parlamentarna opozicija da učini konkretan korak i podnese prijedlog za razrješenje Mandića zbog neprimjerenog i skandaloznog akta

Standard

19/12/2023

09:37

Predsjednik Crnogorske evropske partije (CEP) Novak Adžić prokomentarisao je reakcije na odlazak predsjednika Skupštine Andrije Mandića u izborni štab Aleksandra Vučića, u noći izbora u Srbiji.

Adžić ističe da nije dovoljno samo verbalno, deklarativno reagovati na postupak Andrije Mandića, koji je kao predsjednik Skupštine Crne Gore bio i slavio u izbornom štabuu drugoj državi – u štabu Aleksandra Vučića.

„Potrebno je da stranke parlamentarne opozicije učine konkretan korak, da makar podnesu Skupštini Crne Gore interpelaciju o tome ili, što bi bilo bolje da podnesu prijedlog za opoziv, odnosno, razrješenje Andrije Mandića- da o tome raspravlja i odluči Skupština Crne Gore. Pa u tom slučaju da vidimo kakav je prema tome Mandićevom više nego neprimjerenom i skandaloznom aktu, stav i odnos Spajićevog Pokreta Evropa sad, odnosno poslaničkog kluba te partije“, navodi Adžić.

Neophodno je, smatra Adžić, da se izjasne, da građani koji ne znaju saznaju jesu li ili nijesu iz PES-a spremni braniti interese Crne Gore ili im je, kako ističe, važniji politički savez i vladajuća faktička koalicija sa Vučićevim namjesnicima i poklisarima u Crnoj Gori. 

„Biće prije da je radi šake vlasti sve njima važnije od Crne Gore. Mi smatramo da su vanredni parlamentarni izbori najprikladnije rješenje. Inače, da je Crna Gora država u kojoj vlada evropski sistem vrijednosti i političke kulture, a nažalost nije, Mandić bi sam podnio ostavku zbog ovoga što je uradio. Ali, daleko su pod ovim režimom u Crnoj Gori Evropa i njeni standardi“, zaključuje Adžić za Analitiku.

Izvor: Portal Analitika
Izvor (naslovna fotografija):

Novak Adžić

Ostavite komentar

Komentari (1)

oooo

19 Dec. at 09:51

Oni su se docepali vlasti i vecine i sad rade ono sto hoce. Kao ni do sad do Crne Gore i do njenog ugleda niti im je bilo stalo svo vo vrijeme bitisanja na politickoj sceni CG niti ce im bit u buduce. Stigli su na vlast zahvaljuci ovome gore i sad moraju igrat kako im on svira. Vise se ne mogu skrivat.