test

Borančić BS-u: Vama nije stalo do muslimana nego do fotelja, ja očigledno nijesam dovoljno dobar musliman jer nijesam član BS

Standard

25/10/2024

19:39

Odbornik LP i predstavnik Evropskog saveza Ammar Borančić odgovorio je odbornici Bošnjačke stranke (BS) u Skupštini opštine Bar, Kurtagić Kalender koja je tvrdila da je imenovanje potpredsjednika nastavak prakse diskriminacije te da su u pitanju političke kombinatorike.

“Potpredsjednik Vlade za međunarodne poslove- potpredsjednik Vlade za vanjske poslove – ministar vanjskih poslova, zatim, ministarstvo socijalnog staranja – ministarstvo socijalnog dijaloga, ministarstvo za sardnju sa NVO, ministarstvo za saradnju sa Skupštinom. Ovo su samo neki od 33 resora u Vladi koju čini Bošnjačka stranka, i danas nam vi ovđe pričate o kombinatorici? Nemojte molim vas.” kazao je Borančić.

“A drugo, Ammar Borančić očigledno nije dobar musliman za Bošnjačku stranku, vjerovatno jer nijesam član BS. Dakle, muslimani, naročito u Baru nijesu jednako Bošnjačka stranka, a da je vama stalo do muslimana na pozicijama vi bi danas glasali, evo imate kandidata Ammara, ali vama to nije važno ako BS nije na poziciji.” Poručio je Borančić.

“Zato ste vi i dobili ovaj rezultat koji ste dobili na izborima u Podgorici, 1% podrške građana, a verujte mi da će to biti i u Baru ako nastavite tako”, kazao je on.

“Mi u Baru se nikad nijesmo dijeli po nacijama i vjerama, i ja ne mislim da sam bolji ili gori zato što sam musliman niti mislim da treba zbog toga da sjedim u fotelji potpredsjednika Skupštine, već zato što valjda imam neke druge kvalitete, a vama da je stalo do muslimana na pozicijama vlasti danas bi glasali za to.” zaključio je Borančić u diskusiji sa odbornicom Bošnjačke stranke u Skupštini opštine Bar.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenprint

Ostavite komentar

Komentari (0)