test

BS: Još jedan u nizu orkestriranih napada na Ibrahimovića i našu partiju pomjera granice zdrave logike

Standard

24/10/2024

14:03

Još jedan u nizu orkestriranih napada na Bošnjačku stranku i predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića pomjera granice zdrave logike, navodi se u saopštenju te partije.

“Naravno da je svako ko ima i trunku zdrave logike i elementarnog razuma shvatio poruku jer vrijednosti nečega, pa i slobode, mogu se spoznati i gubitkom toga nečega, pa i slobode. Na taj, teži način je i Crna Gora spoznala vrijednosti slobode te 1918. godine. I Bošnjačka stranka i njen aktuelni predsjednik a tada poslanik mr Ervin Ibrahimović u Skupštini Crne Gore o tome su dali svoj sud krajem novembra 2018. glasanjem za Rezoluciju o 100-godišnjici ‘Podgoričke skupštine’”, kazali su iz Bošnjačke stranke.

Prema njihovim riječima, umjesto da iz ove poruke izvuku pouku neki u Crnoj Gori pokušavaju da profitiraju na najjeftinijem i najočiglednijem mogućem medijsko-političkom senzacionalizmu koji možda može nekom portalu donijeti nekoliko klikova više ili nekoj političkoj partiji par glasova više ali, kako dodaju, istovremeno može nanijeti veliku i nepopravljivu štetu odnosima među proevropskim političkim snagama u Crnoj Gori kojim Bošnjačka stranka bez ikakve dileme pripada.

“Radi građana Crne Gore koji su mjesecima izloženi medijsko-političkoj propagandi koja se vodi protiv Bošnjačke stranke i predsjednika Ibrahimovića, podsjećamo da je cijeli bošnjački narod u Crnoj Gori od početka raspada bivše Jugoslavije i Bošnjačka stranka od svog osnivanja bio na pravoj strani istorije, posvećeni nezavisnoj, demokratskoj i građanskoj Crnoj Gori, Crnoj Gori kao punopravnoj članici NATO saveza i EU”, dodaju iz Bošnjačke stranke.

Navode da su u tom periodu od strane uigrane medijsko-političke propagandne mašinerije proglašavani za islamske fundamentaliste, teroriste, secesionista, vehabije, strane plaćenike pa evo i četnike.

“Ali se ni jednog trenutka nismo i nećemo pomjeriti sa političkog puta koji smo zacrtali a to je da živimo kao ravnopravni građani u nezavisnoj, slobodnoj i demokratskoj Crnoj Gori, članici NATO saveza i EU. Posebno smo ponosni što smo djelujući i kao opozicija i kao pozicija radili za dobrobit svih građana i države Crne Gore, časno i pošteno, sa obje ruke na srcu i ni jednim kodnim imenom na Skaju”, zaključuju u saopštenju.

Podsjećamo, portal Standard je jutros objavio da je Ibrahimović govorio na prijemu koji je povodom 28. oktobra 1918, dana uspostavljanja Čehoslovačke ogranizovala sinoć Ambasada Češke Republike u Crnoj Gori.

„Ibrahimović je u svom govoru istakao da je to važan datum za Republiku Češku i češki narod i podsjetio da su te, za mnoge države i narode u Evropi prelomne 1918. godine, mnogi narodi spoznali vrijednosti slobode i demokratije, neki, poput Crne Gore, na teži a neki, poput Čehoslovačke, na lakši način“, kazao je Ervin Ibrahimović, prema objavi Bošnjačke stranke.

.

Ostavite komentar

Komentari (0)