test

Đeljošaj poručio Mandiću: Nemojte miješati Albance u šovinistički projekat dvojnog državljanstva, nećemo da učestvujemo u kreiranju “srpskog sveta”

Standard

25/09/2024

14:09

Predsjedniče skupštine Andrija Mandiću, nadam se da je ovo posljednji put da pominjete i vezujete Albance u okviru Vašeg šovinističkog projekta ``dvojnog državljanstva`` i da je zaista cinično da baš Vi pominjete Albance, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

“Tim prije što već znamo kako “radite” i što smo na djelu vidjeli da Vi ne poštujete ni riječ ni potpis.

Albanci imaju svoje predstavnike i oni će znati kako da riješe svoja pitanja/probleme, a Vi ste posljednji koji možete da ih pomenete.
Jednom smo pogriješili i vjerovali Vašem potpisu i Vašoj riječi, ali više ne, a mi ćemo naći mehanizme i čekati dan da izbrišemo glas koji smo dali za Vas, odnosno za predsjednika Skupštine”, naveo je Đeljošaj i dodao:

“Zaključno, Vaša ideja dvojnog državljanstvo nije za Albance, već je to projekat “Vašeg sveta” koji je možda za Vas legitiman, ali ne i za nas, pa nemojte miješati Albance u ove planove, mi nećemo da učestvujemo u kreiranju “Srpskog sveta” ali ni imaginarnih drugih i sličnih svijetova na nacionalnoj osnovi.

Promjena strukture stanovništva kako g. Mandić želi je takođe protiv međunarodnih konvencija, a mi to ni na koji način nećemo podržati.

Mi ne destabilizujemo i ne djelujemo na uništavanju evropske budućnosti Crne Gore i protiv međunarodnih normi. Naše političko djelovanje je samo u dogovorenoj programskoj saradnji koju imamo sa premijerom Spajićem, jer već famozni sporazum više za nas ne postoji, a ja ga nikad nijesam prekršio jer poštujem svoj potpis i svoju riječ, tu se razlikujemo!”, zaključuje Đeljošaj.

Ostavite komentar

Komentari (0)