test

Dugo toplo ljeto Milojka Spajića u Sen Tropeu

Standard

17/08/2024

13:34

ISTRAŽIVANJE PORTALA ETV: Predsjednik Vlade sa suprugom i poslovnim prijateljima uživa u skupom francuskom ljetovalištu.

Neki od Spajićevih prijatelja pohvalili su se na društvenim mrežama luksuzom u kojem plivaju, pa je i javnost u Crnoj Gori mogla da stekne uvid u to kako premijer provodi ove ljetnje dane. Najprije se mogao, vidjeti preko postova Spajićevih prijatelja, let malim avionom iz Tivta do Nice. Prema fotografijama, u njemu su bili Spajićev prijatelj, neki kažu i kum Miloš Tomić i njegov prijatelj Ognjen Stojišić, potom influenserka Anja Živanov i DJ Cameron Jack. Potom smo mogli da vidimo vilu u kojoj su odsjeli, luksuzne automobile koje koriste, a onda i provod u Sent Tropeu. Neki od snimaka su u međuvremenu obrisani, kada su počeli da se prenose društvenim mrežama, ali su neki i dalje dostupni.

Premijer Milojko Spajića sa suprugom Milenom i više poslovnih prijatelja ljetuje u Sent Tropeu, od poneđeljka 12. avgusta kada je poletio iz Crne Gore za Francusku. 

Neki od Spajićevih prijatelja pohvalili su se na društvenim mrežama luksuzom u kojem plivaju, pa je i javnost u Crnoj Gori mogla da stekne uvid u to kako premijer provodi ove ljetnje dane.

Najprije se mogao, vidjeti preko postova Spajićevih prijatelja, let malim avionom iz Tivta do Nice. Prema fotografijama, u njemu su bili Spajićev prijatelj, neki kažu i kum Miloš Tomić i njegov prijatelj Ognjen Stojišić, potom influenserka Anja Živanov i DJ Cameron Jack

Potom smo mogli da vidimo vilu u kojoj su odsjeli, luksuzne automobile koje koriste, a onda i provod u Sent Tropeu. 

Neki od snimaka su u međuvremenu obrisani, kada su počeli da se prenose  društvenim mrežama, ali su neki i dalje dostupni. 

Ko čini krug prijatelja sa kojim se Spajić uputio na luksuzno ljetovanje? 

Miloš Tomić bio je pilot vlade Crne Gore od 2007. do 2015. kada je iz privatnih razloga, neki kažu i sklanjajući se od potencijalne afere vezane za emotivni život, otišao u Srbiju, potom i u Monako, te počeo da se bavi kriptovalutama. 

Negdje iz tog perioda datira i Tomićevevo prijateljstvo sa modelom Ognjenom Stojišićem, koji je rodni Novi Sad takođe zamijenio Monakom.

Tomićevi i Spajićevi putevi ukrštaju se preko kriptovaluta. 

Milošu Tomiću na LinkedIn profilu piše da je blokčejn entuzijasta. Da nije samo entuzijazam u pitanju, nego i značajan upitno zakonit profit pokazuje, recimo, pisanje srpskih medija o prijavama vlastima da je Miloš Tomić (8milos8) zajedno sa tamošnjim influenserom Bakom Prasetom bio promoter i investitor u, kako se tvrdilo, prevarantsku kripto piramidalnu šemu qubittech.ai.

Tomić je Milojko Spajiću, tada ministru finansija u Vladi Dritana Abazovića, napravio kontakt sa Vitalikom Buterinom, osnivačem platforme za kriptovalute Ethereum.

Spajić je ubrzo potom izdejstvovao crnogorsko državljanstvo za Buterina. 

Onda je izbila takozvana kripto afera u kojoj su se Abazovića i Spajić politički obračunavali koristeći hapšenje bivšeg južnokorejskog “kralja kriptovaluta” Do Kvona. 

Politička veza Abazovića i Spajića je praktično pukla, ali ona između Spajića i Tomića, očito, funkcioniše. 

Nakon fotografija i snimaka sa društvenih mreža o luksuzu u Sent Tropeu ostaju otvorena pitanja o tome koliko košta premijerovo ljetovanje i ko ga je platio – kripto prijatelji ili poreski obveznici Crne Gore.

Izvjesno je da je premijer Crne Gore uvijek spreman da igoriše ili izvrgava svoje državničke obaveze. Tako je, nakon informacije porala Vijesti – da Spajić neće biti prisutan 20. avgusta i da zbog toga neće biti održana sjednica Savjeta za odbranu – iz kabineta premijera stigla obavijest da će Spajić ipak prisustvovati sjednici Savjeta za odbranu 25. avgusta. 

Očito da su iz kabineta Milojka Spajića željeli da premijeru omoguće puni odmor u Sen Tropeu pa su ignorisali informaciju da je sjednica zakazana za 20. avgust i da jedino predsjednik države Jakov Milatović može da je pomjeri za nekoliko dana. 

Izvor: Portal TVE
Izvor: portal tve
Izvor (naslovna fotografija):

Društvene mreže

Ostavite komentar

Komentari (0)