test

EKSKLUZIVNO: STANDARD danas objavljuje imena glasača iz Republike Srpske i Srbije koji su upisani u birački spisak u PODGORICI

I. Đoković

27/09/2024

08:44

Portal Standard danas će eksluzivno objaviti dio imena glasača koji svoja biračka prava ostvaruju u Republici Srpskoj i Srbiji, a koji su nezakonito upisani i u birački spisak Glavnog grada.

Po takozvanom ”Beogradskom scenariju” gdje je vlast u Srbiji dovela više hiljada glasača iz Republike Srpske da glasaju na lokalnim izborima u Beogradu, slična ideja pokušava da se sprovede u djelo i u glavnom gradu Crne Gore.

Radi se o preko 3.000 glasača koji glasaju u Srbiji i Republici Srpskoj.

Kako je na pres konferenciji prije dva dana saopštio predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković ta partija ima čvrste dokaze da će u nedjelju 3.300 glasača iz Republike Srpske i Srbije doći u nedjelju da glasaju na izborima u Podgorici.

“Ne znamo ko motiviše te birače da dolaze u Crnu Goru, ovo se sve dešavalo i u avgustu 2020. i na izborima u Nikšiću. Nema potrebe da dolaze jer neće ostvariti ono što su naumili. Parlamentarna većina vidi da gubi”, istakao je Živković.

Očekuje se da će DPS podnijeti krivičnu prijavu povodom ovog slučaja.

Iz ove partije traže hitnu reakciju nadležnog tužilaštva kako bi se spriječila izborna krađa i nezakonito glasanje.

Ukoliko tužilaštvo ne reaguje, DPS će, kako je naveo Živković, na izborni dan spriječiti svako od tih lica da iskoriste svoje biračko pravo koje imaju nelegalno.

“Na ovaj način im šaljemo poruku da ne dolaze u Podgoricu da ostvare svoje biračko pravo”, naveo je Živković.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)