test

GI “21. maj” o usvajanju Rezolucije: Problem nisu Vučićevi batleri, već karikaturalni Spajić

Standard

29/06/2024

10:29

Juče je crnogorski parlament glasovima 41 teledirigovanog poslanika usvojio tzv. Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. Time su Andrija Mandić i Milan Knežević, kao tipični politički petokolonaši, uspjeli da proguraju parlamentarni akt koji je motivisan velikosrpskom relativizacijom međunarodne Rezolucije o genocidu u Srebrenici i željenom konfrontacijom sa Republikom Hrvatskom, ocijenili su u Građanskoj inicijativi ,,21. maj'' .



Međutim, kako kažu u GI “21. maj”, problem nije u ovoj dvojici “Vučićevih batlera” i njihovim strankama koje od osnivanja djeluju u interesu zvaničnog Beograda.

,,Problem je u karikaturalnom Spajiću i njegovoj tupavoj stranci, kao i u podmukloj klero-političkoj grupi koju predvodi “groteskni tandem” Bečić i Bogdanović. Ova štetočinska i licemjerna Rezolucija upakovana u ‘humanističke pobude’  samo je još jednom potvrdila kakvi su se bizarni likovi i banalne stranke dočepali vlasti”, navedeno je u saopštenju GI “21. maj”.

Tvrde da su se Spajić i njegovi neznaveni ministri u najkraćem roku narugali IBAR-u i pokazali da se njihova Crna Gora najugodnije osjeća kada je u naručju najgore od balkanskih politika.

,,Istovremeno, premijer ‘od riječi’  je uspio da u Zagrebu stekne status prevaranta i Crnu Goru već od juče gurne korak unazad od EU. Konačno, za ovu i svaku buduću sumanutu i anticrnogorsku odluku adresa su isključivo PES i Demokrate čiji politički nestanak bi obradovao svakog odgovornog i trezvenog građanina – zaključeno je u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

GI ,,21. maj”

Ostavite komentar

Komentari (0)