test

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao VDT-u: Preispitajte postupanje tužioca Đorojevića u predmetu protiv Kovačevića

Standard

21/06/2024

12:15

Postoji osnovana sumnja da je postupajući tužilac Dejan Đorojević u konkretnom predmetu bio pristrasan, a sve iz razloga što je supruga tužioca Dejana Đorojevića, gospođa Nataša Đorojević, dipl. ekonomista, zaposlena u Opštini Nikšić, navode iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao je Vrhovnom državnom tužilaštvu, odnosno vrhovnom državnom tužiocu Miloradu Markoviću, da se preispita postupanje tužioca Dejana Đorojevića u predmetu protiv Marka Kovačevića koji se tiče slučaja “srednji prst”.

“Podsjećanja radi, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je obavijestilo javnost da je formiran predmet protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića na osnovu video snimka, koji je nastao prilikom obilježavanja 13 godina rada JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić”, na kojem se, tokom intoniranja himne Crne Gore, vidi Kovačevićev ispružen srednji prst”, navode iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Nekoliko mjeseci kasnije, nikšićka i crnogorska javnost je, podsjećaju, obaviještena da je odbačena krivična prijava protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, a postupajući tužilac Dejan Đorojević je izvijestio javnost da je, nakon završenog izviđaja u predmetu, našao da ne postoji osnovana sumnja da je Kovačević izvršio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore ili drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

“U međuvremenu je objelodanjena informacija, zbog koje postoji osnovana sumnja da je postupajući tužilac Dejan Đorojević u konkretnom predmetu bio pristrasan, a sve iz razloga što je supruga tužioca Dejana Đorojevića, gospođa Nataša Đorojević, dipl. ekonomista, zaposlena u Opštini Nikšić – u Komunalnoj policiji, u prilog čemu govori i ugovor, koji smo dostavili VDT-u na uvid”, navode iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Zbog svega navedenog, tražili su, ističu, od Vrhovnog državnog tužilaštva na čelu sa Miloradom Markovićem da preispitaju postupanje Dejana Đorojevića u konkretnom predmetu.

“I da nas nakon što sprovedu sve potrebne radnje, povratno informišu o svim okolnostima utvrđenim u vezi sa ovim slučajem”, naveli su iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Izvor (naslovna fotografija):

Evropski tim za Nikšić

Ostavite komentar

Komentari (0)