test

Monica Bellucci slavi 60. rođendan: Kako je jedna od najljepših žena svijeta izgledala kroz godine

Standard

30/09/2024

19:26

Monica Bellucci neupitno je jedna od najljepših žena svijeta, a povodom njenog 60. rođendana podijeljen je snimak koji prikazuje kako se mijenjala kroz godine.

Sve do devedesetih godina činilo se da je samo Sophia Loren jedina Italijanka sposobna da osvoji Hollywood. Međutim, od Monicinog pojavljivanja, to se promijenilo, a svojim šarmom i ljepotom osvojila je svijet.

Njena karijera je počela na najvažnijim pistama na svijetu. Krajem osamdesetih godina pridružila se agenciji Elite, što joj je omogućilo da uđe u svijet visoke mode, šetajući Parizom i New Yorkom i učestvujući u vrlo važnim reklamnim kampanjama. Radila je za Fendi, Bluemarine i Dior dok nije došla u Dolce & Gabbanu, gdje je devedesetih postala omiljena muza.

Nakon toga se proslavila glumeći u filmovima. Na filmu je debitovala prije nešto više od 30 godina u italijanskoj komediji “Francesca Laudadija La Riffa” (1991). Iako se mijenjala, uvijek je to činila sa stilom te ne čudi da je krasi bezvremenska ljepota i svijest o važnosti njege.

Sljedeće godine glumila je Drakulinu nevjestu u gotičkom horor ljubavnom filmu Francisa Forda Coppole Drakula Brama Stokera. Za glavnu ulogu u “L’Appartement” dobila je nagradu César za najperspektivniju glumicu. Glumila je Malènu Scordia u hvaljenoj italijanskoj romantičnoj drami Malèna Giuseppea Tornatorea.

Film je označio prekretnicu za glumicu, koja je nakon filma odlučila da se dugo posveti svojoj karijeri u holivudskoj kinematografiji.

Glumila je u kontroverznom umjetničkom psihološkom trileru “Gaspara Noéa Nepovratno”, koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu.

Godine 2004. glumila je Mariju Magdalenu u biblijskoj drami Mela Gibsona “The Passion of the Christ”. Glumila je Persefonu u naučno-fantastičnim filmovima “The Matrix Reloaded” i “The Matrix Revolutions” iz 2003. godine.

Uspješne uloge su se redale, a u pedesetoj godini postigla je ono što nikome prije nje u toj dobi nije uspjelo – postala je Bondova djevojka. U 51. godini, pojavljivanjem u filmu o Jamesu Bondu 2015. “Spectre” te je postala najstarija Bondova djevojka u historiji franšize.

Izvor (naslovna fotografija):

EPA-EFE

Ostavite komentar

Komentari (0)