test

Monstat: Treći put raspisan tender za izradu softvera za kontrolu podataka popisa

Standard

19/06/2024

12:27

Uprava za statistiku je danas po treći put raspisala tender za nabavku softvera koji će građani koristiti za kontrolu svojih podataka o etničko-kulturološkim karakteristikama prikupljenim Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova.

“Podsjećamo, prvi tender nije uspio jer nije dostavljena nijedna ponuda, dok je na drugom bila samo jedna sa neispravnom dokumentacijom.

Tenderska procedura predstavlja u ovom slučaju postupak jednostavne nabavke usluga – zahtjev za dostavljanje ponuda koji se objavljuje na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN). Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 20.000 eura sa PDV-om”, navode iz Monstata. 

Rok za dostavljanje ponuda je 26. jun ove godine. 

“Kao i do sada, Komisija za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva će nadzirati sprovođenje tendera, u skladu sa Zakonom o popisu.

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove zahtijevane tenderom da se prijave, kako bi se ova faza popisa uspješno realizovala i proces sproveo kvalitetno i pravovremeno.

O daljem postupku tendera i ostalim povezanim informacijama, Uprava za statistiku će blagovremeno obavještavati javnost”, navode u saopštenju. 

Izvor (naslovna fotografija):

Stevo Vasiljević/Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)