test

Mugoša: Spajić se ne oglašava iako se radi o integritetu sektora bezbjednosti i dostojanstvu članice NATO

Standard

11/10/2024

21:31

Lider Evropskog saveza, Boris Mugoša, oglasio se nakon što se načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, našao na udaru kritika dijela vlasti, prvenstveno resornog ministra Dragana Krapovića, a potom i brojnih saopštenja političkih partija. 

“G-dina Lazarevića, načelnika Generalštaba, ne poznajem. Iz biografije se može vidjeti da je prije više od tri decenije započeo vojnu službu, tokom koje je obavljao razne značajne dužnosti uključujući i one pri NATO i EU. Kada čitam kakav je odnos prema ovom čovjeku i sa koliko uvreda se suočava, zaista se po ko zna koji put zapitam kakva smo mi zemlja i o kakvom mi hitanju ka EU pričamo i jačanju kredibilnosti u NATO”, napisao je Mugoša. 

Ističe i da je izostala reakcija premijera Crne Gore, Milojka Spajića. 

“Naravno, najvažniji funkcionalno u cijeloj priči a to je premijer se ne oglašava iako se radi o integritetu sektora bezbjednosti i dostojanstvu države članice NATO i duboko vjerujem prve sljedeće članice EU.

Po ko zna koji put ističem da je suština mnogo važnija od forme jer bi u EU trebali, odnosno morali ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem”, poručio je Mugoša. 

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština CG

Ostavite komentar

Komentari (0)