test

Nikolić: Srbija odgovorna za izručenje Marovića Crnoj Gori

Standard

15/10/2024

16:23

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić istakao je danas u Skupštini Crne Gore da je Srbija odgovorna za status i eventualno izručenje nekadašnjeg visokog crnogorskog funkcionera koji danas živi u Beogradu Svetozara Marovića Crnoj Gori.

Tokom rasprave o predlogu zakona o potvrđivanju Međunarodnog sporazuma o razmjeni podataka u svrhe provjere izjava o imovini, Nikolić je podsjetio da je Marović priznao krivicu pred crnogorskim pravosuđem i da je sada na Srbiji da odluči o njegovoj daljoj sudbini.

„Marović je priznao krivicu pred nadležnim organima Crne Gore, potpisao sporazum, a trenutno se, prema onome što vidimo, nalazi u Srbiji koja je odgovorna za njegov status i za njegovo eventualno izručenje Crnoj Gori,“ rekao je Nikolić, dodajući da će Srbija biti odgovorna i za primjenu međunarodnog sporazuma o imovinskoj provjeri.

Nikolić je, obraćajući se poslaniku PES-a Miodragu Lakoviću, koji je u izlaganju pomenuo Marovića aludirajući na podržavaoce politike Nikolićeve partije, podsjetio da je Marović u više navrata podržavao koalicione partnere političkih protivnika DPS-a, uključujući Demokratski front i koaliciju Za budućnost Crne Gore.

„Ako nijeste gledali video-zapise u susret parlamentarnim izborima 2020. godine, imali ste reprizu 2023. u susret lokalnim izborima u Budvi“, istakao je Nikolić.

Tokom rasprave o zakonu, Nikolić je naglasio važnost potvrđivanja sporazuma koji će omogućiti provjeru imovinskih kartona javnih funkcionera, posebno onih koji imaju ilegalno dvojno državljanstvo ili imovinu u inostranstvu.

„To je prvorazredni interes ove političke generacije i ovog saziva parlamenta“, poručio je Nikolić, naglasivši da su imovinski kartoni poslanika DPS-a dostupni nadležnim organima na provjeru.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: SKUPŠTINA CRNE GORE

Ostavite komentar

Komentari (0)