test

PES: Nema pregovora u Podgorici bez zvaničnih zahtjeva

Standard

26/03/2024

10:17

Nastavak pregovora o rješavanju krize vlasti u Podgorici nije izvjestan dok novoformirani, posebni klub odbornika, ne dostavi pisane zahtjeve o tome koji su njihovi uslovi za ostanak u parlamentarnoj većini.

Novoformirani posebni klub još ne dostavlja zvaničnu, pisanu ponudu, iako je to juče od njih zahtijevao Vasilije Čarapić iz PES-a.

Kada je u pitanju Skupština Glavnog grada, već dva puta nije bilo kvoruma, jer opozicija i posebni klub ne dolaze na sjednice.

Na sastanku predstavnika Evrope sad i članova novog odborničkog kluba (koji je nastao nakon što je dio funkcionera napustio PES), koji je održan u nedjelju, prema saznanjima RTCG-a, takođe je predstavljen zahtjev da se ponuda formalizuje, kako se ne bi manipulisalo pregovorima u javnosti.

Pokret Evropa sad drži se aktuelnog koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Podgorici. Dalji pregovori nisu izvjesni dok se ne dobije pisana forma, rečeno je RTCG-u.

Nakom izlaska iz PES-a, bivši odbornici te stranke saopštili su kako neće ugrožavati vlast i uz to da aktuelna gradonačelnica Olivera Injac ima njihovu podršku

Na pitanje da li političku grupaciju koja je napustila PES smatraju dijelom odborničke većine, Čarapić je u ponedjeljak rekao da “oni sebe smatraju dijelom odborničke većine“.

“Odbornička većina se potvrđuje time što se dolazi na sjednice”, kazao je tada Čarapić.

Dešavanja u Podgorici došla su u fokus kada je pet odbornika PES-a odlučilo da napusti tu partiju i formira poseban odbornički klub. Tada su zatražili i redefinisanje koalicionog sporazuma o formiranju vlasti.

Nakon nekoliko sastanaka o daljem funkcionsanju vlasti, rješenje se i dalje ne nazire.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Glavnog grada

Ostavite komentar

Komentari (0)