test

Plenković: Nepotrebno usvajanje Rezolucije o Jasenovcu, Hrvatska će znati šta treba da uradi

Standard

02/07/2024

19:50

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je, komentarišući usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u crnogorskom parlamentu, kazao kako je riječ o lošem i nepotrebnom potezu

Ona je, dodao je Plenković, izazvala i podjelu unutar političkog korpusa Crne Gore, podsjetivši da je od 81 poslanika u Skupštini u sali u trenutku izglasavanja ostalo njih 42.

“Smatramo da je to izrazito loš i nepotreban potez, posebno jer je Hrvatska bila u najvećoj mjeri vrlo konstruktivna kada je riječ i o rješavanju otvorenih bilateralnih pitanja i kada je riječ o evropskom putu Crne Gore”, poručio je Plenković odgovarajući na pitanja novinara u Zagrebu, objavljeno je na sajtu Vlade Hrvatske.

Dodao je da tim potezom prema Hrvatskoj Crna Gora šalje jedan signal koji postavlja pitanje povjerenja i namjere.

Namjera je, istakao je, vezana isključivo za unutar-crnogorske rasprave, instrumentalizovane od nekih drugih nakon Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici.

Podsjetio je da je ta Rezolucija UN-a donesena na prijedlog Njemačke i Ruande te da je za nju Crna Gora glasala.

“Je li ovo trebalo biti nekakvo pranje interno, u svakom slučaju, ako to misle raditi na račun i nauštrb Hrvatske, to sigurno neće”, naglasio je Plenković, dodajući da će Hrvatska znati što treba raditi.

Izvor (naslovna fotografija):

Andrej Plenković

Ostavite komentar

Komentari (0)